De Klimop start schooljaar

Print

De Klimop start schooljaar

Kwaadmechelen

Ham -

Als je kinderen veel kansen biedt in een rijke en uitdagende omgeving, merk je dat ze heel veel potentieel hebben….meer dan je misschien wel denkt!
Aan de hand van de talentenarchipel (Cego Leuven; www.talentenarchipel.be) gaan de leerlingen hand in hand met de leerkrachten en de ouders op zoek naar talentenkiemen.

Elk kind heeft talenten.

Het talentenverhaal zal vanaf dit schooljaar toegepast worden in alle klassen van GO! BS De Klimop. De kinderen nemen nu de start om samen met de ouders en de school zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Ze ervaren waar ze sterk in zijn. De talenten leren gebruiken zijn immers belangrijke bouwstenen voor de toekomst van onze kinderen. Onze leerlingen gaan nieuwe dingen ontdekken waardoor ze zich goed in hun vel voelen en dus beter gaan presteren. Via het talentenportfolio ervaart en toont het kind waar het goed in is.
Vorig schooljaar werd het team gesensibiliseerd zodat ze nu klaar zijn om deze uitdaging aan te gaan.
De piratendag was de start van deze nieuwe aanpak. Alle kinderen glunderden en verkenden zo op een ludieke manier de talentenarchipel om uiteindelijk de grote Klimopschat te vinden!
Infoavond over deze pedagogische vernieuwing op dinsdag 3 september om 19 uur in BS De Klimop.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio