Basisschool Lutselus viert 75ste verjaardag

Print

Basisschool Lutselus viert 75ste verjaardag

Lutselus

Diepenbeek -

Op maandag 2 september luidde de schoolbel van de ‘Vrije Basisschool Lutselus’ in Diepenbeek het 75ste schooljaar in. Via een teletijdmachine werden de leerlingen teruggeflitst naar het jaar 1938. Wie door de tunnel ging stond oog in oog met de bestuurders uit die tijd, pastoor Mercken, burgemeester Schoofs en directeur Voets.

Na het luiden van de schoolbel door huidig directeur Luc Claesen werden de leerlingen en het onderwijzend personeel gewezen op hun plichten door de heren burgemeester, pastoor en directeur. Met veel zwaai en wijwater sprak pastoor Mercken de zegen uit over de nieuwe school en mocht burgemeester Schoofs het lint knippen en zo was deze school in Lutselus een feit.

‘De aangenomen lagere school Lutselus-Dorpheide’ opende in 1938 zijn deuren voor 206 meisjes en jongens van 3 tot 12 jaar verdeeld over 5 klassen. Een katholieke school met gemengd onderwijs, uniek voor zijn tijd. In 1965 splitste de school, de meisjes en jongens in aparte scholen. Op 1 september 1994 werd het terug één gemengde school: de ‘ Gesubsidiëerde Vrije Basisschool Lutselus’, Vandaag bieden 30 leerkrachten onderwijs aan 130 kleuters en 300 meisjes en jongens gehuisvest in zes kleuterklassen en 13 klassen lager onderwijs. Samen met de vrije scholen ‘PaLeiS’ in het centrum en Rooierheide wordt ze bestuurd door de VZW I.S.D (interparochiaal schoolbestuur Diepenbeek).

De viering van dit jubileum is op 2 september ingezet met het onthaal anno 1938 en volksspelen. De eigenlijke viering gaat door tijdens het laatste weekend van september.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio