thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ambiorixfeesten en koopzondag trekken veel volk

Traditiegetrouw hebben op elke eerste zondag van de maand september in Tongeren de Ambiorixfeesten plaats. Het thema van dit jaar was: ‘Ambiorix, Kelt of Germaan?’ De Eburonen, met Ambiorix als aanvoerder, zijn bij de Tongenaren vooral bekend als ‘De Oude Belgen’ en bestonden vooral uit Keltische stammen.

Jos Collaer

Volgens Caesar behoorden ze echter tot de Germanen die ten westen van De Rijn woonden en die vermoedelijk verschilden van ‘De Belgae’. Tot op de dag van vandaag bestaat er discussie over de juistheid hiervan.

Maar zondag waren zowel Ambiorix als de Romeinse legioenen in de straten aanwezig, maar goddank kwam het niet tot een strijd zoals weleer.

Op het podium op de Grote Markt hadden er afwisselend optredens plaats van ‘Eddy et Les Vedettes’ en ‘Die Powerhosen’. Ook in de straten rondom was er heel wat animatie voorzien voor groot en klein. Op de Grote Markt stonden er kraampjes met Duitse en Franse producten. Er kon ter plaatse allerlei lekkers worden geproefd of gekocht. Ook Franse en Duitse automerken stelden hun wagens tentoon. Daarnaast werden enkele typisch Belgische producten in de kijker gezet zoals oa. Belgische fietsen, Belgische strips en het kristal van Val St Lambert.

Ook het Belang van Limburg was aanwezig met een stand waar je het digitale abonnement op het HBVL kon uitproberen. De kinderen kregen als cadeau van uw krant een echte Ambiorixhelm met zwaard. De vaste abonnees werden dan weer door uw krant getrakteerd op 2 flesjes Ambiorix-bier. En smaken dat dat deed ! De kleinsten konden zich er laten grimeren.

Natuurlijk was het ook koopzondag en veel winkels hadden ervan geprofiteerd om hun producten extra in de kijker te zetten.

Ook was er een delegatie uit Maastricht aanwezig die Maastricht wil promoten als kandidaat ‘Culturele hoofdstad van Europa’ in 2018. Maastricht stelt zich kandidaat namens de hele Euregio Maas-Rijn en daarom wil de stad Tongeren hen hierin steunen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio