thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kunst op het Plein: painting in the rain

De titel zegt al genoeg zeker? Het was voorspeld maar echte die hard Kunst op het Plein fanaten laten zich niet uit hun lood slaan! Zonder ook maar één afzegging was iedereen die zich ingeschreven had er, echte die-hards. Het opbouwen verliep zeer vlot maar na een uurtje begonnen de eerste druppels al te vallen, begeleid van een warme bries.

Niels De Weyer

Ergens hoop je dan nog dat het niet erger wordt maar langzaamaan kregen we meer en meer regen. Moest het nog feller geregend hebben zou je je in een tropisch regenwoud wanen (met goed wat verbeelding maar dat hebben kunstenaars genoeg).

De aanwezige bezoekers waren allemaal goed voorbereid want op een mum van tijd zag je overal de paraplu's open gaan. Gelukkig zijn onze tentjes waterdicht en kon iedereen z'n spullen goed droog houden.

Deze zondag had ook een verrassing voor mezelf in petto: een bedankje van de deelnemers voor de organisatie. Bij deze nog een bedankje terug voor alle deelnemers die er voor zorgen dat Kunst op het Plein geworden is wat het nu is én voor de hulp telkens opnieuw voor het opbouwen en opruimen van tentjes, tafels en stoelen. Iets dat niet altijd even evident is, denk maar aan het weer van vandaag of het feit dat de container voor ons materiaal redelijk onhandig staat…

Voor wie het niet opgevallen was: er stond een zwarte caravan bij ons plein. Deze was van "De Bezetters" (stampmedia.be). De bezoekers mochten de caravan taggen en zo hun creatieve afdruk nalaten…voor zover de regen de tags niet wegspoelden… Mocht je een tag achtergelaten hebben kan je deze pp de Facebook pagina van Dienst Jeugd Genk terugvinden.

Zoals aangekondigd ging de workshop "kunstwerkjes in stof" niet door en werd ze vervangen door een workshop schilderen. De deelnemers mochten één van de multiplex plaatjes beschilderen die samen één groot schilderij vormden. 's Middags mochten ze hun eigen plaatje dan meenemen. Regen of geen regen, geschilderd werd er! Zelfs de mama's deden mee.

Volgende week is er een workshop aquarel gegeven door Monique Bammens, hopelijk kunnen we deze Kunst op het Plein zomer dan afsluiten met mooi weer.

Inschrijven voor deze laatste editie kan via www.bramhesp.be of via Niels De Weyer (nielsdeweyer@gmail.com of 0486/463371).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer