thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Feest onder de watertoren

De wijkvereniging "Watertorenstraat-Croonenbergstraat" is een actieve groep buren. Op zaterdag 17 augustus hielden ze hun jaarlijks buurtfeest onder de bomen van het buurtspeeltuintje. De kinderen amuseerden zich op een rits van springkastelen terwijl de ouders genoten van een bord spaghetti en een drankje.

Toon Verlaak

Volgens Davy Brouwers van het buurtcomité is het een ideale manier om de mensen uit de buurt samen te brengen. De Watertorenstraat is een vrij nieuwe buurt met mensen die van overal komen. Dit soort samenkomsten versterkt de band en bouwt aan de buurt. Ieder jaar krijgt het feest ook een sportief luik, dit jaar was dat de "zitmaaierbehendigheidstest". De deelnemers moesten geblinddoekt een traject afleggen en werden daarbij, via walkietalkie, gestuurd door iemand aan de zijlijn.

Het buurtfeest is een van de drie evenementen die het buurtcomité opzet verder zijn er nog het kerstfeest en de paaseierenraap met ontbijt. Telkens goed bezochte feesten waar zo'n 100 tot 130 deelnemers op af komen. De Gemeente Bocholt ondersteunt dergelijk buurtfeesten met een sanitaire container en een spelkoffer. In de zes jaren dat de buurtvereniging aan het werk is hebben ze zelf al materiaal aangekocht zoals tenten. Feesten brengt mensen samen, dat heeft deze buurt zeker al begrepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer