thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Boezeroenen organiseren voor de 29ste keer Internationaal Folklorefestival

Kuringenaren kunnen er dezer dagen niet langs kijken: het Internationaal Folklorefestival Hasselt, dat ieder jaar rond de 15de augustus plaatsvindt in Kuringen, staat weer voor de deur.

Dit jaar organiseert Volksdansgroep De Boezeroenen het festival al voor de 29ste keer.

Greet Poelmans

Festivalvoorzitter Benny Dupont: "We hebben er weer werk van gemaakt om ons publiek een mooi en gevarieerd programma aan te bieden. Dit jaar hebben we groepen te gast uit maar liefst vier continenten. Europa is zoals steeds het best vertegenwoordigd, met een groep uit Slowakije en twee van eigen bodem, onze eigen Boezeroenen en Reuzegom uit Leuven. Daarnaast hebben we twee Zuid-Amerikaanse groepen te gast, uit Paraguay en het exotische Paaseiland. We kijken ook erg uit naar onze Canadese groep uit Québec. En om de cirkel rond te maken hebben we nog een groep uit Kalmukkië, een autonome boeddhistische regio in Rusland. Gevarieerder kan bijna niet, denk ik!"

Vanavond al arriveren de eerste groepen in Kuringen. Een hele week verblijven de Paraguayanen, Canadezen en Slowaken in gastgezinnen. Naast een druk festivalprogramma hebben ze ook tijd voor uitstapjes, zoals een bezoek aan Hasselt en een dagje aan zee. De Boezeroenen zelf hebben intussen hun handen meer dan vol met het opbouwen van de festivaltent. Benny Dupont: "Het belooft weer een zware, maar fijne week te worden. Dankzij onze vrijwilligers is het vele werk gelukkig lichter om te dragen. Het folklorefestival toont ieder jaar weer aan dat Kuringen leeft en dat de Kuringenaren samen iets moois op poten kunnen zetten."

Nieuw is dit jaar de seniorenvoorstelling op maandag 12 augustus. "Die namiddag verzorgen onze groepen een extra optreden, speciaal voor senioren. Hopelijk komt er massaal veel volk opdagen, we hebben alleszins genoeg koffie en taart voorzien," aldus Benny Dupont.

Benieuwd naar het Internationaal Folklorefestival Hasselt? Op zaterdag 10 augustus geven de deelnemende groepen een voorsmaakje in de Hasseltse binnenstad (15-16u). De festivalvoorstellingen gaan door in de tent in Kuringen-centrum (achter de kerk) op zondag 11 augustus (15u), maandag 12 augustus (15u, seniorenvoorstelling), woensdag 14 augustus (20u) en donderdag 15 augustus (15u).

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio