thumbnail: null
thumbnail: null

Vrouwen schieten mannen naar huis

Dit jaar organiseerde de schutterij van As voor de vijfde keer op rij de schietwedstrijd mannen tegen vrouwen. Oorspronkelijk gingen de mannen en vrouwen de avond voor deze schietwedstrijd apart op stap. Om de jubileumeditie te vieren, gingen ze dit jaar samen naar het blotevoetenpad.

Bjorn Ulenaers

Althans, dat was de bedoeling… Een hevige regenbui besliste daar anders over.

Gelukkig klaarde het in de vroege namiddag op en kon de schietwedstrijd zonder problemen doorgaan. Keizer Herman Bayen was de eerste die miste bij de mannen. “We moeten de vrouwen toch een beetje voorsprong geven”, was zijn uitleg. Bij de vrouwen lieten nieuwkomers Lieve en Jeanine een punt staan in de eerste ronde. “Het zijn waarschijnlijk de zenuwen die hen een beetje parten spelen”, verklaart buksmeester Eduard Conings. Gelukkig verdwenen de zenuwen na de eerste ronde en zorgden de vrouwen voor een bijna feilloos parcours. Bij de mannen ging het regelmatig mis. Het was dan ook niet gemakkelijk schieten met de zon.

Na een paar uur schieten werd het gemiddelde genomen bij de dames en de heren. Met een percentage van 92% rake schoten deden de vrouwen het net iets beter dan hun mannelijke collega’s die 91,7% scoorden. “Zie je wel dat de vrouwen beter schieten!” klonk het bij de dames. Het werd voor de dames de tweede overwinning op rij. Als ze volgend jaar weer winnen, staan ze op gelijke hoogte met de mannen.

Na een spannende schietwedstrijd konden de mannen en vrouwen samen aanschuiven aan een heerlijke barbecue. Natuurlijk waren het de dames die het eerst hun buikje mochten vullen en die als eerste genoten van de lekkere wijn. Als dat geen leuke prijs is!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer