thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Voetbalsportkamp bij AA Rekem

David Leone, de sportpromotor van de dienst Sport van Lanaken, is een tevreden man. De inschrijvingen voor sportkampen lopen gestaag binnen. Samen met hem treffen wij, op woensdagmiddag, de professionele voetbaldeskundigen: Ajaij Bailleux, speler bij AA Rekem, Stefan Geenen, trainer van zaalvoetbalclub ZVC Rekem en Cedric Geijsels, turnleerkracht in opleiding aan, die een groep jongeren, tussen 7 en 12 jaar, tijdens een driedaags voetbalkamp begeleiden.

arnold roberts

Een kamp waar dribbel- en traptechnieken de volle aandacht krijgen en enkele wedstrijdjes onder elkaar gespeeld worden.

Zij sluiten op de terreinen AA Rekem de driedaagse academie af met enkele wedstrijden onder elkaar. Deze driedaagse activiteit is een samenwerkingsverband tussen de Dienst Sport en voetbalclub AA Rekem.

“De jongens zijn verdeeld in twee leeftijdgroepen, de jongste zijn met 19 en de oudere met 13 deelnemers, dat is al een mooie groep om mee te werken”, zegt David, die dit seizoen al een groep jongelingen in een 3 dagen kamp verenigd zag, waarmee in de tennishal Zomersportkriebels afgewerkt werd. Hoewel de mannen van de toekomst zelf klinkende namen hebben verschenen ze in shirts van wereldclubs, waarop de nummers en namen van wereldtoppers prijken zoals Messi, Hassard, Ronaldo, Totti en andere topspelers. Tenues van de Rode duivels(tjes) zaten er ook bij, eveneens die van KRC Genk en opvallend was de speler die trots het Apolloshirt van Gellik droeg, bescheidenheid siert de mens. David: “Van 22 t.e.m. 24 juli organiseren wij ook een hockeydriedaagse waar de monitoren van de Maastrichtse Hockey club onze jongeren in contact brengen met het hockey. De eerste twee dagen initiatie op het kunstgrasveld aan het Heiilg Hart College in Lanaken en de derde dag op het veld van de Maastrichtse club op een echt hockeyveld. Inschrijven voor deze driedaagse voor 20 juli.” Er is meer te doen rond sport, raadpleeg daarvoor de website van de gemeente Lanaken.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio