Stegerboys domineren koers tijdens 'Opglabbeek fietst'

Print

Stegerboys domineren koers tijdens 'Opglabbeek fietst'

Opglabbeek

Opglabbeek -

Meer dan 130 kijklustigen kwamen opdagen voor ‘de koers’, het sluitstuk van het evenement ‘Opglabbeek fietst’ dat afgelopen zondag georganiseerd werd door Eendracht Louwel Opglabbeek, De barbaren en de gemeentelijke sportdienst. 30 sportieve wielerrecreanten schreven in voor de 3de editie van hun koers.

Bijna 25 moedigen vonden ook de weg naar de départ ter hoogte van Louwel-kerk. Ze maakten zich op voor 17 keer de beklimming van ‘de col de mecona’ en het aansnijden van de gevaarlijke en verraderlijke ‘bocht van den awuiter’.

Precies om 16 uur schoot gastcommentator en KRC-Genk stadionspeaker Jos Roofthoofd de 65 km lange wedstrijd op gang. Hij zou de hele wedstrijd lang de ideale gids zijn voor supporters en renners Hij voorzag immers het hele gebeuren van commentaar met een Wuytiaanse precisie en rennerskennis.
Alle lokale vedetten waren op de afspraak. De eerste 3 ronden bleef de groep netjes samen. Maar na de 3de doortocht nam de nervositeit enigszins toe. Bij de 4de overschrijding van de streep, prikte de organisatoren immers een tussenspurt. Voor de beloofde bak Duvel wilde iedereen zich wel even tonen en de benen voor het eerst echt testen.

Jorg Roosen zette van ver aan en zorgde voor het eerste applaus. Hij won de tussenspurt en de daaraan verbonden hoeveelheid Duvel. Lang kon hij niet nagenieten van zijn kleine triomf. Walter Martens gaf het tempo immers een fikse snok. Vader Luc Roosen zag meteen het gevaar en maande zijn Stegerboys aan om Martens te remonteren. Enkel Luc ‘himself’ en Dirk Coolen geraakten op het wiel van de ex eendracht louwel-topschutter. Met zijn drie-en draaiden ze stevig rond en bouwden een mooie voorsprong uit van maximaal 55 seconden.
Jorg Roosen vond echter zijn 2de adem en leidde de achtervolging in. Stefan Bartsch rook zijn kans en schoof mee. Jurgen Denier moest zeer diep gaan om aan te pikken bij het achtervolgende 2-tal. Adam Buteneers van zijn kant miste het achtervolgende treintje op een haar na en bleef de rest van de wedstrijd hangen tussen achtervolgers en peloton.
Lepe Luc rook zijn zoon en andere ploegmaten op de achtergrond en dwong Martens het werk op te knappen. Langzaam maar zeker slonk de voorsprong van de koplopers en vlak na half koers waren ze met z’n zessen voor op. ‘Brakkeman’ Dirk Coolen wist zich plots omringd met 4 halve ploegmaten uit het Stegerboyskamp en eenzaat Martens.
Die Martens bleef fris en sterk ogen en had nog kracht om zelf iets te proberen. Stegerboys wegkapitein Luc Roosen dwong zijn ploegmaten echter om Martens geen meter te gunnen.. In de finale gaf hij vervolgens zijn jongens de opdracht om één na één te demarreren. Martens leek geen krimp te geven. Hij smoorde elke vluchtpoging in de kiem. Bij de laatste jump van Bartsch en Denier keek hij even naar Coolen. Maar Dirk wou zijn collega’s van de Stegerboys geen pad in de korf zetten en hield de benen stil. Meteen was er een gaatje van 10 meter. Net genoeg voor Jurgen Denier om voor de groep uit te blijven en om als eerste de meet te passeren. Meteen was de nieuwe kampioen van Opglabbeek gekend.

Stefan Bartsch werd voor de 2de op één volgende keer 2de. Dirk Coolen werd als eerste niet Stegerboy eervol 3. Walter Martens en Jorg Roosen vervolledigden de top 5.
Na de race ontstonden er geanimeerde gesprekken: wie had hoeveel kop gedaan ? Wie had wie geholpen en wie had wie een oor aan genaaid ? Wie had wie geïntimideerd en wie had waar een tactische fout gemaakt ? Voor heel even was de koers het allerbelangrijkste evenement op aarde ….
Na en ondanks veel gerstenat was iedereen het er toch roerend over eens dat Walter Martens waarschijnlijk wel de sterkste man in koers was en dat hij samen met Dirk Coolen de koers mee bepaald en kleur gegeven had. Jurgen Denier was voor iedereen de terechte kampioen van Opglabbeek 2013. Stefan Bartsch bewees ondertussen dat hij de Poulidor van Opglabbeek aan het worden is. En Luc Roosen tenslotte had al zijn koersdoorzicht en ervaring optimaal ten dienste gesteld van zijn ploeg en zo de Stegerboys niet alleen geholpen aan de overwinning en een bak Duvel maar volgens Leo Kosten ook voor eeuwig en altijd aan de titel ‘koersploeg van ’t stad’ ….
Voor één jaar zijn de kaarten geschud. Maar in 2014 is alles weer over te doen want dan organiseren Eendracht Louwel Opglabbeek, De barbaren en de gemeentelijke sportdienst de 4de editie van ‘Opglabbeek fietst’ en uiteraard ook dé koers ….

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio