Midzomerwandeling in Godsheide

Print

Midzomerwandeling in Godsheide

Godsheide

Hasselt -

Al enkele jaren werken KWB en KVLV in Godsheide samen en organiseren ze beurtelings een winter- en zomerwandeling voor alle leden.
Onder impuls van de recente samenwerking tussen de verenigingen in Godsheide, besloot KVLV voor de zomerwandeling aan te kloppen bij meerdere verenigingen.

Het werd 'een midzomerwandeling in eigen dorp' en wel op vrijdagavond 21 juni.
Het thema van Midzomer, verbonden met vuur en muziek, kon mooi uitgewerkt worden dankzij de bijdrage van de scouts, Harmonie Demergalm, accordeonclub Con Amor en zangkoor Margoda.

Hoewel het weer niet echt 'zomers' te noemen was, viel de opkomst toch nog mee. De deelnemers werden verwelkomd door de muziek van de Harmonie en vertrokken in 2 groepen van een 25-tal personen onder begeleiding van de vertelsters Gisèle, Cindy en Jacqueline. Het werd een belevingstocht met onderweg uitleg over de vroegere gebruiken van de Germaanse zonnewendefeesten en de latere St Jansfeesten. In het St Jansvuur op de dijk langs het kanaal werden bloesems verbrand als symbool voor het einde van de bloeitijd en het begin van de vruchtdragende fase van de natuur. Verderop tijdens de wandeling werd een 'minnedronk' aangeboden en daarna was het tijd voor muziek van Con Amor en zangkoor Margoda, die mooi opgesteld stonden op het golfterrein. Bij terugkeer aan het ontmoetingscentrum werden de deelnemers warm onthaald aan een gezellig kampvuur met zitbanken rondom, verzorgd door de scouts. Bij een hapje en een drankje werd nog een hele tijd gezellig nagebabbeld.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio