De week van KVLV

Print

Peer

Peer -

De 2de helft van juni ging KVLV van start met een overvolle agenda. Op zondag was er het jaarlijks terugkerend ijsfestijn. Veel leden met hun familie en talrijke sympathisanten zakten af naar het parochiecentrum voor een heerlijke, grote coupe ijs, naar keuze afgewerkt met fruit, chocolade en/of slagroom.

En dat het goed was konden we niet allen horen, maar ook zien aan de vele tevreden gezichten bij het naar huis gaan.

Dankzij het werk van de vele vrijwilligers en de aanwezigheid van zovelen die KVLV willen steunen in hun werking, mogen we ook nu weer spreken van een succesvol ijsfestijn. Bedankt aan iedereen.

Er was echter geen tijd om uit te blazen, want maandagavond stonden er weer verschillende leden klaar om samen confituur te maken. Rabarber, aardbeien, rode bessen, ananas, bananen, werden onder handen genomen, gekookt en verdwenen in glazen potjes. Bea zorgde voor heel wat tips en we deden ideeën op voor allerlei verrassende combinaties. Iedereen trok met verschillende potjes heerlijk 'fruitmoes' naar huis.

Op vrijdagmorgen ten slotte trokken 10 opgewekte dames onder een bewolkte hemel richting Westerlo voor een fiets tweedaagse. Met de wind op kop, maar gelukkig zonder regen, kwamen ze na een tocht met verschillende tussenstops, via de testbaan in Lommel en het kanaal Bocholt-Hernentals rond 18 uur aan in het Boswachtershuis.
Na een inspanning van meer dan 80 km, smaakte de spaghetti overheerlijk.
Met een verkennende wandeling in de omgeving werden de beentjes nog even gestrekt.

De drankjes op het terras smaakten daarna bijzonder goed en maakten de tongen los. Er werden diepgaande gesprekken gevoerd. Een porto, door een van de deelneemsters meegesmokkeld voor het slapengaan, zorgde ervoor dat iedereen heerlijk sliep. Na de verkwikkende nachtrust en een versterkend ontbijt ging het terug richting Peer.
Onderweg hielden we nog even halt in Koersel-kapelleke, waar we tijdens de meimaand niet geraakt waren omwille van het slechte weer. Bij een laatste ijsje werden voorstellen gedaan voor het volgende jaar, want het staat vast: na deze fantastische fiets tweedaagse komt er zeker een derde. De vrouwen van KVLV maken immers hun naam waar: ze zijn echt wel 'vrouwen met vaart'.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio