Vrije basisschool De Twinkelaar op bezoek bij de harmonie in Elen

Print

Vrije basisschool De Twinkelaar op bezoek bij de harmonie in Elen

Elen

Dilsen-Stokkem -

De vrije basisschool De Twinkelaar uit Elen hadn het schooljaar niet beter kunnen afsluiten dan door een bezoekje te brengen aan de plaatselijke harmonie in hun repetitielokaal. Dat deden ze dan ook op maandagmiddag.

Veertien muzikanten en de dirigent waren bereid gevonden om de leerlingen van het 2de en 3de leerjaar een zo aangenaam mogelijke middag te bezorgen.


Eerst kwam juffouw Gerty met haar leerlingen van het 2de studiejaar. Deze mochten al meteen plaats nemen achter een pupiter tussen onze vrijwilligers muzikanten. Ze werden verwelkomd door onze voorzitter Jean Geelen. Dan legde onze dirigent Chris Opsteyn op een bevattelijke manier uit welke instrumenten er zoal in een harmonie thuis horen. De kinderen luisterden zeer geïnteresseerd en kwamen met een hoop vragen.

Afgelopen jaar had Christien Smet, een van onze muzikanten, initiatielessen gegeven aan de kinderen van De Twinkelaar. Ze hadden daar ook een liedje aangeleerd gekregen en dat kon nu eens uitgevoerd worden met “klein” harmonieorkest. Als dank voor haar inzet werd ze bedankt door de kinderen met mooie tekeningen en een kleine attentie.
Daarna konden de kinderen de diverse instrumenten eens zelf uitproberen. Het was opvallend hoeveel er al noten uit zo een toeter kunnen krijgen. Vervolgens sloten we de eerste sessie af en kregen de kinderen een welverdiende consumptie aangeboden.
Dan was het de beurt aan de leerlingen van het 3de leerjaar van juffrouw Ilse. Ook nu weer dezelfde presentatie met zeker zoveel enthousiasme van de leerlingen. Jammer genoeg was de tijd te kort om ook deze kinderen eens te laten toeteren of een percussie instrument te laten bespelen.
Nu afwachten natuurlijk hoeveel van deze kinderen de stap naar de harmoniewereld zullen zetten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio