Veel belangstelling voor infovergadering over geluidschermen

Print
Veel belangstelling voor infovergadering over geluidschermen

Veel belangstelling voor infovergadering over geluidschermen

Lummen

Lummen -

Er was veel belangstelling voor de infovergadering van 11 juni over de geluidschermen aan de verkeerswisselaar. Een honderdtal geïnteresseerden kwam luisteren naar de deskundige uitleg van de aannemer, studiebureau en uiteraard AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) als opdrachtgever voor deze werken.

De aannemer lichtte toe dat de werken in augustus van start gaan en vermoedelijk tot december zullen duren. In juni zullen reeds enkele voorbereidende werken starten.

Bij het uitvoeren van deze werken wordt er alles aan gedaan om de hinder voor zowel het plaatselijk verkeer als het doorgaand verkeer van de autosnelweg te minimaliseren. Lokaal zullen de bruggen onder de snelweg gedurende enkele weekends met verkeerslichten en beurtelings verkeer moeten werken. Ook voor de omwonenden zullen de werken uiteraard (hoofdzakelijk geluids-)hinder kunnen veroorzaken.

Tijdens de vergadering kwamen ook enkele vragen over het plaatsen van geluidschermen buiten de zone van de verkeerswisselaar. Momenteel lopen er enkele meetcampagnes die moeten uitwijzen of geluidschermen ook elders soelaas kunnen brengen. Evenwel moet gezegd worden dat deze metingen en analyses niet op korte termijn verwacht kunnen worden. De infovergadering van 11 juni was dan ook in het bijzonder gericht op het project rond de verkeerswisselaar.

Voor meer informatie:

dienst openbare werken
Gemeenteplein 13
3560 Lummen
013 390 525
openbare.werken@lummen.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio