Ook in Lummen: Europese Energieweek van 24 tot en met 28 juni

Print
Ook in Lummen: Europese Energieweek van 24 tot en met 28 juni

Ook in Lummen: Europese Energieweek van 24 tot en met 28 juni

Lummen

Lummen -

Het provinciebestuur streeft sinds enkele jaren naar een klimaatneutrale provincie. De Limburgse gemeenten dragen hier sterk hun steentje aan bij! Lummen toont zijn engagement onder andere door de ondertekening van het "Convenant of Mayors" (Burgemeesterconvenant), waarmee we ons verbinden om de CO2-uitstoot met meer dan 20% terug te dringen tegen 2020.

Tijdens de "European Sustainable Energy Week" (de Europese Energieweek) vraagt Europa aandacht voor hernieuwbare energie en energie-efficiëntie en worden in dat kader tal van activiteiten georganiseerd. Het provinciebestuur van Limburg werkt, samen met de gemeenten, mee aan dit initiatief. Hieronder vindt een aantal van deze initiatieven:

- Klimaatwandelingen:

In verschillende natuurgebieden in Limburg worden klimaatwandelingen georganiseerd. Tijdens deze wandeling vertelt een ervaren gids je meer over de effecten die de klimaatverandering heeft op de natuur. Zo kan je op 26 juni 2013 deelnemen aan een wandeling door het Schulensbroek, vertrek om 19.30 u aan de kerk van Schulen.

- Fietsroutes:

Daarnaast werden ook vijf thematische fietsroutes uitgestippeld, die je langs enkele klimaatvriendelijke plekjes in Limburg leiden. Deze routes maken gebruik van het knooppuntennetwerk.

De vijf klimaatroutes werden in één publicatie gebundeld. Deze kan je, zolang de voorraad strekt, komen oppikken bij dienst Leefmilieu op het gemeentehuis van Lummen.

Meer info over de wandelkalender en fietsroutes vind je op www.limburgklimaatneutraal.be!

Voor meer informatie:

dienst Leefmilieu
Gemeenteplein 13
3560 Lummen
013 390 560
milieudienst@lummen.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio