'Nel de Cane Corso' is de held van hondenschool De Meute

Print

'Nel de Cane Corso' is de held van hondenschool De Meute

Lanaken

Lanaken -

Er was eens een hele lieve Cane Corso, Nel genaamd. Goed opgevoed en redelijk fit voor haar leeftijd van 7 jaar.
Op een dag ging de telefoon in het huis waar Nel woont en aan de andere kant was er paniek. Bij de dierenarts lag een doodziek hondje (Malthezer Leeuwtje), dat binnen één uur bloed moest hebben, anders zou hij zeker sterven.

De personen en de hond om wie het ging waren niet bekend in het huis van Nel, maar de opbeller wel. Het moest een hond zijn van meer dan 40 kilo. Niet lang nagedacht, Nel werd onmiddellijk ingeladen en naar de dierenarts getransporteerd, al kwispelend want ze dacht zeker dat ze naar de hondenschool ging.

Daar aangekomen kwamen de eigenaren van het kleine hondje, zielsgelukkig dat ze iemand gevonden hadden. Nel moest op een hoge tafel, muilkorf om voor alle zekerheid en werd met drie mensen vastgehouden. De dierenarts stak een infuus eerst in de ene poot van het zieke dier en daarna in de andere poot om bloed van Nel te nemen. De aardige mensen van het kleine hondje hielpen mee. Al met al heeft de zak bloed te vullen toch wel een twintigtal minuten geduurd. Nel klaar, 2 verbanden om de poten en van de dierenarts een lekker bakje voer om mee te nemen. Het bloed ging regelrecht naar de andere hond, dus verser kan het niet, dat verhoogt zijn kansen. Thuis aangekomen kwam binnen het uur de bloemist met een schitterende vaas met orchideeën. Leeft het andere hondje nog? We weten het niet. Hij moet eerst de nacht doorkomen, maar het was zijn laatste kans.
Onze Nel heeft geen weet gehad van zijn donatie van bloed. Vanmiddag ging de telefoon en daar meldden zich de aardige mensen van het kleine hondje. Het hondje leeft nog, ging het naar omstandigheden goed mee en de vooruitzichten zijn ook goed. Nel heeft dus een hondenleven gered!
Nel is nu een held in huis.

N.B. Het schijnt heel moeilijk te zijn om snel aan een hondendonor te komen, wat niet te begrijpen is.

PS. Nel is de hond van instructeur Meta.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio