Keizerlijke Commanderie op zoek naar de beste fruittob

Print

Keizerlijke Commanderie op zoek naar de beste fruittob

Sint-Truiden

Sint-Truiden -

Fruit bewaren was vroeger een kunst. Voor sommige appelsoorten lukte het wel een beetje door ze in te kuilen en op die manier te behoeden voor vrieskou. Inmaken en steriliseren was ook mogelijk en erg in zwang. Maar de lekkerste manier was toch de fruittob, waarbij verschillende fruitvariëteiten laagsgewijs in een pot gestapeld werden en telkens overgoten werden door jenever.

“De wedstrijd voor de beste fruittob vindt nu al voor de 38ste maal plaats en elk jaar mogen we een kleine honderd deelnemers verwelkomen: zij proberen met inheemse fruitsoorten of de wildvorm ervan, inlandse suiker, kruiden en jenever de jury te bekoren met hun fruittob. Wie wil deelnemen moet wel inschrijven, en dat formulier kan je downloaden van op onze website www.keizerlijke-commanderie.be, net als het wedstrijdreglement en tal van tips”, aldus Josette Moria van de Keizerlijke Commanderie, belast met de organisatie van deze jaarlijkse wedstrijd.

De fruittobben dienen binnengebracht te worden in de foyer van de academiezaal van
de voormalige Trudoabdij ingang via Plankstraat in Sint-Truiden, op zaterdag 16
november 2013 van 14.30 uur t.e.m. 17.00 uur. Maar wie een echt lekkere fruittob wil maken, moet al vanaf nu beginnen met de samenstelling ervan, en naarmate het fruitseizoen vordert, andere lagen fruit en jenever toevoegen.
De prijsuitreiking heeft plaats in de Academiezaal van de Trudoabdij ingang Plankstraat
in Sint-Truiden op vrijdag 22 november 2013 om 19.00 uur.
Meer inlichtingen krijg je van Josette Moria, tel: 0476 710 193, Luikersteenweg 430 in 3800 Sint-Truiden, josette_moria@hotmail.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio