OKRA wil meer weten over afvalverwerking

Print

OKRA wil meer weten over afvalverwerking

Sint-Truiden

Sint-Truiden -

OKRA wil meer weten over afvalverwerkingDuurzaamheid en milieubewust leven zijn twee begrippen die de jaarwerking van OKRA dit en het volgend jaar zullen beheersen. Tal van activiteiten staan daarom in het teken van “Ik heb de aarde leuk”.

Vorige vrijdag trokken meer dan 20 senioren onder leiding van Jean Detraux, de baas van het Sint-Truidense stedelijk afvalbeheer, naar Genk om er het afvalbedrijf Gielen te bezoeken.

Daar leerden Truienaren dat afval in feite niet bestaat maar dat meer van 80 procent van hetgeen wij weg smijten opnieuw gerecupereerd wordt en herbruikt wordt in andere toepassingen. Een kleine fractie waarmee men niks meer kan aanvangen dient dan nog als brandstof in de elektriciteitswinning of de aanmaak van cement. Particulieren mogen zelfs afval brengen dat op het containerpark van je gemeente zelfs geweigerd wordt.
“Het werd een leerrijk bezoek waarbij onze gids Luc Vanvinckenroye geen geheimen voor ons had. We leerden in elk geval dat afval in feite grondstof is en dat sorteren de boodschap is om op het niveau van particulieren en bedrijven mee te helpen aan een schoner milieu, waardoor de aarde voor iedereen nog leuker kan worden”, besloot Jean Detraux van OKRA Sint-Truiden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio