Dan toch schepen van Dierenwelzijn

S&D was boos dat de huidige coalitie van SP.A/Groen en CD&V de bevoegdheid 'Dierenwelzijn' had geschrapt. "Er zijn op vlak van dierenwelzijn nog zoveel noden in onze gemeente, dat we die schrapping absoluut niet konden accepteren", aldus gemeenteraadslid Stijn Van Dingenen.

stijn van dingenen

"Het is ons inziens een absolute taak van een lokale overheid om hier een degelijk beleid rond uit te bouwen. Dat hebben we dan ook duidelijk laten merken bij de voorstelling van de bevoegdheden van de huidige schepenen begin dit jaar."

En de opmerkingen van S&D vielen niet in dovemansoren. Het bestuur maakte immers recent bekend dat de bevoegdheid Dierenwelzijn intussen werd toegevoegd aan het bevoegdhedenpakket van schepen van Milieu Ventura. "We zijn blij dat het bestuur deze domheid inziet en dierenwelzijn nu wel terug op de agenda zet. Al is het nog niet duidelijk welk budget de schepen voor deze bevoegdheid krijgt en welk beleid hij hiermee wil uitstippelen. Het is dus nog even afwachten en hopen dat het niet bij de titel alleen blijft..."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer