Jolien en Amélie in halve finale interclub

Print
Jolien en Amélie in halve finale interclub

Jolien en Amélie in halve finale interclub

Zonhoven

Zonhoven -

Vorig weekend bereikten de meisjes 12 van T.C. Basveld, Jolien Bas en Amélie Van den Bossche de halve finale na een duidelijke overwinning (3-0) tegen de buren van Tenkie. Al ging het heus niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden.

De interclubcompetitie verliep voor Basveld heel voorspoedig met maar liefst 5 jeugdploegen in de achtste finales.

Helaas betekende deze ronde voor 4 ploegen het eindstation. Enkele onder hen waren dichtbij de kwartfinale, maar redden het uiteindelijk net niet.

En dus vestigde heel Basveld T.C. zijn hoop op de enige overgebleven ploeg, Jolien en Amélie. Beide meisjes gingen voortvarend van start in hun enkelwedstrijd. Amélie won vlot de eerste set met 6/2 en ook Jolien stond in een mum van tijd voor met 3/0. Maar toen begon de motor te sputteren en kon haar tegenstander terug aanklampen. Sterker nog, de eerste set ging met 5/7 verloren. Amélie ging ondertussen door op haar elan en kwam in de tweede set voor met 5/2, na enkele spannende games. In het achtste spel kreeg Amélie een eerste matchbal, maar deze ging helaas verloren. Even doemde het scenario van een week eerder op, maar in het volgende spel klaarde Amélie de klus. Basveld dus 1-0 voor.

Na het verlies van de eerste set richtte Jolien zich terug op, begon beter te spelen en denderde vervolgens over haar tegenstander heen met 2 keer 6/1. Basveld 2-0 voor en de halve finale was een feit.
Het dubbelspel was slechts een formaliteit, maar ook deze wedstrijd wonnen onze meisjes met 6/2 en 7/5.

Op zaterdag 22 juni mogen Jolien en Amélie aantreden in de halve finale tegen Limburg-Maas. Ze beginnen eraan om 9u 30 op de terreinen van Basveld T.C. Hopelijk zijn vele supporters op post om hen naar de finale te schreeuwen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio