Sentowerpark Opglabbeek opent in oktober de deuren

Print
Sentowerpark Opglabbeek opent in oktober de deuren

Sentowerpark Opglabbeek opent in oktober de deuren

Opglabbeek

Opglabbeek -

In Opglabbeek beginnen de werken aan het nieuwe hippisch centrum Sentowerpark vorm te krijgen. Enkele jaren geleden was deze omgeving nog bekend als speeltuin ’t Laer, nu mikt de gemeente op een groter publiek. De opening van het paardensportcentrum is voorzien voor het eerste weekend van oktober.

Sentowerpark zal heel binnenkort het centrum worden voor de paardensport. Het park wordt in oktober voorgesteld en biedt een brede waaier aan activiteiten. Niet alleen de paardenliefhebbers, ook fietsers, wandelaars en toeristen zijn welkom in onder andere het fietscafé of restaurant.
Ilse Wevers, schepen van onder meer cultuur en toerisme, verwacht dat dit park Opglabbeek mee op de kaart zal plaatsen: “De internationale jumpings en randactiviteiten zoals kerstmarkten en dergelijke zullen zorgen voor een groter publiek.” Ook zal dit park de Duinengordel, het wandelgebied dat zich uitstrekt over Bree, Meeuwen-Gruitrode, Maaseik en Opglabbeek, mee in de kijker zetten. Momenteel is dit alleen bekend bij de lokale bevolking.

De gemeente Opglabbeek is volgens de ontwikkelaars de plek bij uitstek om deze faciliteiten aan te bieden. Niet alleen de uitgestrekte natuur maakt de regio aantrekkelijk, ook de verschillende autosnelwegen in de buurt, maakt het gemakkelijk voor bezoekers om Sentowerpark te bereiken.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio