Groen Lommel zet de lente in met een nieuw bestuur

Print
Groen Lommel zet de lente in met een nieuw bestuur

Groen Lommel zet de lente in met een nieuw bestuur

Lommel

Lommel -

Groen Lommel kiest voor een bestuur met een mix van dynamische - en ervaringsgerichte kwaliteiten.

Met het ingaan van de echte lente werd er binnen Groen Lommel een nieuw bestuur verkozen. Georges Blauwet wordt de voorzitter, Bart Bongaerts de ondervoorzitter
en Kris Lehaen secretaris.

Penningmeesters van dienst zijn Louis Nijs en Gert Van Endert.

Voor Georges is dit een nieuw engagement welk hij graag aangaat:
“Ik wil vooral dat het Groen project hier in Lommel en omstreken kan doorgaan, dat er een groep mensen is die ervoor zorgt dat het beleid meer sociaal en duurzaam is. Er zijn heel wat jonge mensen die zich hiervoor inzetten, maar wegens hun professionele - en gezinsleven een beperkte tijd hebben om het grote werk op hun schouders te nemen. Ik heb intussen wat meer vrije tijd die ik kan inzetten om dit werk optimaal te ondersteunen.”

“De trein staat nu op de juiste sporen en heeft zijn passagiers en bestemming gevonden en krijgt een waardige bestuurder”, vertelt voormalig voorzitter Bart Vermeer, “de reden dat ik zelf een stap achteruit zet is omdat ik uiteindelijk vooral met artistieke projecten bezig ben waarin ik me nog steeds het best kan uitdrukken. Ik blijf natuurlijk wel achter de schermen steunen en zal die Groen projecten opvolgen die mij nauw aan het hart liggen.” Aldus Bart Vermeer.

Georges Blauwet

Georges woont sinds 1981 in Lommel en komt uit een zelfstandigen omgeving die zijn wortels heeft in de West-Vlaamse polders. Hij studeerde in 1973 af als handels- en bedrijfseconomisch ingenieur en werkte 37 jaar bij Philips waar hij zich vooral opwerkte als een echte 'people manager' die zeer goed mensen kan motiveren.

“Uit mijn eerste ervaringen met Groen merk ik dat Groen teveel afgeschilderd wordt als de partij die tegen is; tegen een snelweg, tegen windmolens, tegen de moderne landbouw, enz. En dit is nu net niet het geval.

Ik vind dat Groen maar tegen één ding mag zijn; ‘TEGEN VERSPILLING’

Daarbij moet Groen samenwerking zoeken, samenwerking met de landbouw in de aanpak van milieubehoud, samenwerking met ondernemers voor optimale realisatie van projecten enz.

We zijn ‘VOOR’ de projecten die welvaart brengen, als daarbij maximaal rekening gehouden wordt met beperking van verspilling van natuurlijke rijkdommen. Wij moeten leren positief kritisch te zijn en met positieve voorstellen tot verbetering komen.”
Een duidelijke standpunt van de kersverse voorzitter, Georges.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio