Drie Riemster muziekverenigingen op 17de Wereld Muziek Concours

Print

Riemst

Riemst -

Van 4 tot 28 juli vindt de 17de editie van het WMC plaats. Ook dit jaar komen er weer duizenden deelnemers en bezoekers van over de hele wereld naar Kerkrade om
te genieten van blaasmuziek in al haar facetten.

Uit Riemst nemen 3 muziekverenigingen deel aan deze prestigieuze wedstrijd, ook wel de Olympische Spelen van de blaasmuziek genoemd; een uitdaging voor de vertegenwoordigers uit de Muzikaalste gemeente van Vlaanderen!

Maar eerst nog een soort algemene repetitie:

Triple WMC Concert
Zaterdag 29 juni – 18.00 u.
- Zaal ’t Paenhuys Riemst
- Optredens van de deelnemende muziekverenigingen aan het Wereld Muziek Concours in juli in Kerkrade: K.H. St.-Martinus Riemst, K.F. De Werkmanszonen Zichen-Bolder en Harmonieorkest De Volksgalm Zichen-Bolder
- Van de gelegenheid kun je gebruikmaken om een tentoonstelling te bezichtigen die een verband wil leggen tussen het concerteren en de rijke geschiedenis van de 3 orkesten die teruggaat tot begin 20ste eeuw; zo is er een breed arsenaal van trofeeën, diploma's, wimpels, vaandels, persberichten, beeldmateriaal (foto's, video's .... ), anekdotes, verslagen enz ... te zien.
- Toegangsprijs: 5 euro

Het programma in Kerkrade ziet er uit als volgt:

Op zaterdag 20 juli om 12.00 u. treedt Kon. Fanf. De Werkmanszonen uit Zichen-Bolder op in de Rodahal. Dit wordt al hun 6de - succesvolle! - deelname. De tot dusver behaalde uitslagen spreken voor zich: 5 x een gouden medaille met in 1993 de titel van wereldkampioen in de 2de Divisie Fanfare en meerdere keren vicekampioen in 1ste divisie zoals bijv. in 2009.

Op zondag 21 juli om 16.30 u. is het de beurt aan Kon. Harm. Sint-Martinus uit Riemst, maar dan wel in het Parkstad Limburg Theater. Zij nemen voor de 2de maal deel. Na het behalen in 2009 van een gouden medaille in de 3de Divisie gaan zij nu hun kansen verdedigen in de 2de Divisie Harmonie.

Op zaterdag 27 juli om 16.00 u. in de Rodahal ten slotte laat Harmonieorkest De Volksgalm uit Zichen-Bolder het beste van zich horen. Inzet is de verdediging van hun titel van wereldkampioen in de 1ste Divisie Harmonie die ze in 2009 behaalden. Net zoals de collega’s van De Werkmanszonen neemt ook De Volksgalm voor de 6de keer deel. Al in 1958, bij het prille begin van het WMC, waren zij van de partij. In 1997 behaalden zij de titel in de 3de Divisie Harmonie om daarna altijd met minstens een gouden medaille terug te keren.
Kaarten kun je bestellen via www.wmc.nl of beter nog via de muziekvereniging zelf.
Algemeen contactpersoon is Jean-Pierre Castro – tel. 012 45 11 39 - castro.jp@telenet.be – www.wcm.nl

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio