Leerlingen campus de helix maken leuningen

Print

Leerlingen campus de helix maken leuningen

Maasmechelen

Maasmechelen -

De leerlingen van de derde graad Lassen-constructie van campus de helix in Maasmechelen hebben in opdracht van het gloednieuwe jeugdhuis De Barak in Dilsen-Stokkem een afrastering (voor het terrasdak) en leuningen (voor de trappenhal) ontworpen en geassembleerd.

Het project gold meteen ook als hun geïntegreerde proef.

De 5dejaars zorgden voor het dakterras van 16,5 op 3,30 m. Het werd een zeer moderne en strakke conforme afrastering, die aan alle wettelijke bepalingen voldoet. Tegelijk werd ook de trapleuning gemaakt die naar het terras leidt en dat zorgt toch wel voor een mooi geheel..
“Dit was een zeer tof en leerzaam project”, vertellen Jordy Vanhengel en Lennert Smeets. “De voorbereiding vergde veel tijd maar het resultaat mag er zijn.”
Ondertussen werkten de zesdejaars aan de leuningen van de drie verdiepingen tellende trappenhal. De moderne strakke vensterpartijen in de trappenhal maakten het werk zeker niet makkelijk.
“We moesten er bovendien voor zorgen dat zowel volwassenen als kinderen de leuningen konden gebruiken”, aldus Kay Kierkels. “Daarom hebben we geopteerd voor een dubbele leuning met twee verschillende hoogtes die toch één geheel vormt. “In deze GIP waren de stelling van Pythagoras en wat goniometrie nooit ver weg. Dat we op locatie alles moesten opmeten en berekenen en nadien nog mochten brainstormen over de vorm van de constructie, was een toffe en zeer leerrijke ervaring”, zegt Dion Paulissen.
En de leerkrachten? Philippe Vanderhoeven en Erwin Cordeel keken en zagen dat het goed was.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio