Kunst op Mozaïek Plus

Print

Kunst op Mozaïek Plus

Mechelen aan de Maas

Maasmechelen -

Dit jaar werkten de leerlingen van klas 8 en klas 12 aan een project van de kunstenaar Keith Haring. Met het eindresultaat namen ze deel aan het Upcycling Festival te Hasselt (april 2013). Dit samen met gerenommeerde kunstenaars zoals o.a. Koen Vanmechelen.

Onze leerlingen kregen zeer lovende kritiek van mensen uit de designwereld, andere deelnemende kunstenaars, enkele kunstsociologen, de schepen van cultuur en milieu te Hasselt, de directie van de kunstacademie te Hasselt enz… Er waren meer dan 600 bezoekers. De werken mochten ook na het festival blijven hangen wegens het grote succes.
Afgelopen dinsdag 18 juni 2013 werden kunstwerken tentoongesteld en geveild in de eetzaal van Mozaïek Plus. De helft van de opbrengst ging naar de kunstenaar zelf, de andere helft werd geschonken aan het goede doel 'Het Felixproject' (opvang, verzorging en sterilisatie van zwerfkatten). En wees maar zeker dat de werkstukken menige huiskamer van leerkrachten zal opvrolijken. De vrolijke of speelse figuren nodigden uit om een plekje te veroveren thuis.
Proficiat aan alle kunstenaars die een prachtresultaat hebben neergezet en ook dank aan de bezieler meester Dominique die hen de kans gaf om zo’n project uit te mogen werken. De kers op de taart op het einde van het schooljaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio