Zwemgala van de Sint-Martinusschool

Print

Zwemgala van de Sint-Martinusschool

Bret

Genk -

Woensdag 19 juni om 10 uur was het weer zover: de jaarlijkse hoogdag voor de zwemmers van de Sint-Martinusschool.

Op het jaarlijkse zwemgala van de Sint-Martinusschool worden dan de zwembrevetten uitgereikt. Gastvrouw en gastheer van dit gala zijn juf Heidi en meester Jos die als dank voor de geleverde inspanningen gedurende het hele schooljaar, een heuse sportshow in elkaar steken.


Er zijn brevetten voor de beginners in het instructiebad tot de afstandsbrevetten van 25 m tot 1.500 meter. De totale afstand afgelegd door de brevetzwemmers bedraagt dit jaar 96.500 meter, een record!
Tussendoor worden enkele opmerkelijke prestaties in de bloemetjes gezet zoals het in een echt sportgala past. Er waren nominaties voor de beste brevetzwemmer, de meest dappere zwemmer, de sierlijkste schoolslagzwemmer, de grootste doorzetter, de meest veelzijdige zwemmer, de grootste progressie, het zwemduo van het jaar, en voor de meeste zwemvreugde. En of de genomineerden en de winnaars blij waren!
Meest begeerde trofee van het zwemgala is echter de 'Gouden zwembril', een wisseltrofee voor de meest verdienstelijke zwemklas. Deze eer viel dit jaar te beurt aan de klas van juf Stella.
Omdat de Sint-Martinusschool dit jaar haar 50-jarig jubileum heeft gevierd, hadden juf Heidi en meester Jos zich voor de gelegenheid in aangepaste kledij gestoken. Maar één ding is zeker: op het zwemonderricht van de Sint-Martinusschool zit nog geen sleet!

(Jos Bielen)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio