KSG wordt dit jaar XL-versie

Print

KSG wordt dit jaar XL-versie

Kessenich

Kinrooi -

Voor het vierde opeenvolgende jaar wordt deze zomer KSG, Kessenich Smakelijk Grensgeval, georganiseerd. Wegens werkzaamheden aan de Maas en besparingen bij Toerisme Limburg geen negen, maar twee keer: op de zondagen 14 juli en 11 augustus. Het zijn dan wel maar twee zondagen, maar het wordt telkens wel een Extra Large-versie van dit smakelijk, gezellig en sfeervol gebeuren.

Het evenement loopt immers beide zondagen van 11 tot 18 uur.

Belangrijkste onderdeel van KSG is en blijft het eten.” Als culinair ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land willen we de bezoekers laten kennismaken met eigen Kinrooise gerechten, met de nadruk op eigen groenten. Alle gerechten zijn niet alleen zeer lekker, maar ook bijzonder prijsvriendelijk”, aldus schepen van Toerisme Sylvie Vanmontfort, tevens voorzitter van de KSG-stuurgroep.
De Gaard
“De KSG-tent zal in de Gaard opgezet worden. Hier heeft het culinaire gebeuren plaats. Lekkere streekgerechten aan zeer democratische prijzen. Van Ophovense pannenkoek met spek en siroop (3 euro) tot Biëselse steak met peperroomsaus, verse Maaslandse groentjes en frietjes (7,50 euro). Maar ook kindvriendelijke gerechten zullen geserveerd worden: een hamburger met spaanjerdse saus en frietjes bijvoorbeeld (3,75 euro).”
Animatie voor jong en oud
“Op de bergplaats en op diverse plaatsen in het dorp zullen gezellige activiteiten georganiseerd worden. Ook hier staan de kids centraal: een springkasteel, ridderspelen, schminkstand, kleurwedstrijd, enz….
Er zijn leuke volksspelen, proefstanden van streekbieren en –wijnen, heerlijk ontspannen yorten, mogelijkheid tot dans, enz…
Een authentieke “Jan Plezier” laat je kennismaken met het dorp Kessenich, een grappig muzikaal gezelschap trekt rond in het dorp, je kan beugelen, buksschieten, de toonzaal van een tingieterij bezoeken, de mooie neo-gotische kerk binnenlopen, de berg beklimmen en genieten van een prachtig panorama, enz…”
Culinaire prijzen
“Verder is er nog een foto-wandelzoektocht door het dorp (1,5 km) en een grensoverschrijdende fietszoektocht (7 km) waarmee leuke, voornamelijk culinaire prijzen te winnen zijn. Overigens kan je deze beide zoektochten de ganse zomer doen. Niet allen op 14 juli en 11 augustus is Kessenich immers het bezoeken waard.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio