De beloftes van Stevaert

Als socialist en Limburger ben ik zeer teleurgesteld en ontgoocheld in de man waar ik voorheen zo veel vertrouwen in had, namelijk Stevaert. Waarom? Omdat hij gewone werkende mensen die het niet gemakkelijk hebben, in de steek heeft gelaten om een vetbetaalde job als gouverneur te krijgen. Als men dan weet dat hij nog een aantal beloften niet heeft uitgevoerd, met als een der voornaamste: zijn jarenlange belofte meestal voor iedere verkiezing, de afschaffing der onderhoudsplicht voor kinderen tegenover hun bejaarde ouders die in een OCMW-rusthuis verblijven.

M. Merckx - Tessenderlo

Hij weet toch ook dat vele kinderen grote financiële en morele miserie kennen door deze schandalige onderhoudsplicht, met als gevolg veel gezinsruzies en zelfs drama's, de laatste tijd enorm toegenomen. Hun bejaarde ouders in die rusthuizen zijn daardoor zeer ongelukkig en voelen zich zeer schuldig, met veelal ernstige gevolgen: veel ziektes, depressies, zelfs zelfmoorden.

Maar blijkbaar trekken onze politici in dit land zich daar weinig of niets van aan, hun enige doel is zo vlug mogelijk rijk worden. Het is dan ook niet moeilijk dat weinigen nog enig vertrouwen hebben in de politici en dat de verzuring verder zeer onrustwekkend toeneemt.