Steven afgestudeerd als meester-florist

Print

Steven afgestudeerd als meester-florist

Borlo

Gingelom -

Steven Blavier, eigenaar van Bloemen Blavier in Borlo-Gingelom, studeerde vorige maandag af als meester-florist. Na drie jaar elke week cursussen te volgen in oa Tongeren en Leuven mag hij zich sinds enkele dagen meester-florist noemen. Zijn eindwerk was het inkleden van het portaal van het kerkje in Binkom nabij Leuven.

Met honderden rozen werden enkele bloemenpyramides gebouwd die veel bekijks hadden.

‘Op maandagochtend ben ik om 08uur er aan begonnen. Ik hou van een uitdaging dus had ik weinig voorbereiding gedaan, zodat ik alles ter plaatse kon maken, helemaal afgestemd op de omgeving’ volgens een trotse Steven. ‘Zo werk ik graag: op vraag van een klant het beste van mezelf kunnen geven met de nodige vrijheid om zelf elke klant te verrassen. Niet voor niets is de slogan van mijn winkel ‘verrassend natuurlijk”.

En met deze titel stopt het nog niet. ‘In België heb ik nu het ganse leerparcours afgelegd’, gaat Steven verder’ Ik volg nu specifieke workshops bij oa Stef Adriaenssens. Maar het Mekka van de bloemsierkunst is natuurlijk Nederland en daarom ga ik nu op zoek naar enkele nieuwe cursussen daar om me verder te specialiseren’.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio