De Nstars gaven Baseball initiaties bij Move it! XL

Print

De Nstars gaven Baseball initiaties bij Move it! XL

Neerpelt

Neerpelt -

Donderdag 6 juni hebben drie senioren van baseballclub Nstars het G-baseball nieuwe stijl geïntroduceerd tijdens de Move it! XL. Ruim 300 volwassenen met een psychische beperking leefden zich uit in en rond provinciaal sportcentrum Dommelhof. Daar waren diverse activiteiten en G-sporten te beleven waaronder sportief baseballen met de Nstars.

Dat er zoveel te beleven valt in Neerpelt, dat wisten zelfs de Nstars niet. Op een gewone doordeweekse dag met super fraai weer baseball initiaties geven in je hometown, dat is pure luxe. Ook voor de deelnemers, want de Nstars waren daarbij nog eens in vol ornaat gekomen en hadden alle baseballmaterialen paraat. Er werd kort uitleg gegeven, ingegooid en een slagtraining gedaan vanaf een rubberen tee. Daarna werd een sportieve baseballmatch gespeeld, waarbij de bal gewoon werd aangegooid door een pitcher, zodat de slagmannen en slagvrouwen echt konden gaan voor een base hit of een homerun. En dat hebben ze geweten op het Dommelhof: 7 homeruns in totaal en ervoor gezorgd dat de Petanquespelers zich een 30-tal meters naar achteren moesten begeven. Super hits guys and girls!

Move it! XL is een sportdag gericht naar de geestelijke gezondheidszorg en personen met een psychische beperking. Het evenement werd dit jaar voor de eerste maal in Limburg georganiseerd door Psylos, de Vlaamse Federatie voor sport en recreatie in de geestelijke gezondheidszorg, in samenwerking met de sportdienst van de provincie Limburg. De Nstars waren aanwezig op uitnodiging. De aanschaf van de G-Baseball materialen door de Nstars is mede gerealiseerd dankzij de medewerking van de provincie Limburg.

Ook zin om mee te doen of te helpen? Contacteer ons op info@nstars.be

Fun – Sports – Fair Play
www.nstars.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio