NEOS-Maaseik op culturele rondreis in Schotland

Print

NEOS-Maaseik op culturele rondreis in Schotland

Maaseik

Maaseik -

Een gezellige groep Maaseiker Neos-leden vertrok op 26 mei met heel veel verwachtingen voor een 10-daagse vakantie naar het prachtige Schotland. En die verwachtingen werden ruimschoots ingevuld.

We proefden van de rijke Schotse geschiedenis en cultuur, van adembenemende landschappen die na iedere bocht weer iets nieuws boden, van lekkere whisky, en last but not least van knappe mannen in mooie kilts.

Vraag blijft tot welke clan zij behoorden?

De overtocht Ijmuiden - New Castle en omgekeerd leek op een minicruise. We genoten van alle faciliteiten van een cruiseboot: we aten en overnachtten heerlijk.
Eenmaal op Schotse bodem verkenden we Edinburgh en namen een kijkje op de ‘Royal Brittania’ – het voormalig jacht van de Britse Koninklijke familie, we bezochten de ‘Secret Bunker’ in St. Andrews – het best bewaarde geheim van Groot-Brittannië tijdens de Koude Oorlog, en vanuit Inverness verkenden we de Schotse Highlands – onnoemelijk prachtig! We gingen in Shinfalls op zoek naar stroom(-waterval-)opwaarts zwemmende zalmen, we bezochten het indrukwekkende Dunrobin Castle en genoten hier ook nog van een valkeniersshow. En het volkse bijgeloof bij de Clootie Well sprak boekdelen.

Het schitterende eiland Skye toonde de Highlands in al zijn pracht. Hier stopten we bij het Eileen Donan Castle dat decor vormde voor menige film.
En jawel, we ontsluierden het geheim van het beruchte monster van Loch Ness. Verder stond Urquhart Castle nog op het programma en meer oostwaarts het bewoonde Cawdor Castle – het meest romantische kasteel van de Highlands met verbluffend mooie tuinen.
In Dufftown – een van de bekendste streken omtrent whiskystokerijen – bezochten we de Glenfiddich Distillery, en we proefden.

Al deze mooie ervaringen danken we aan onze uitstekende chauffeur/gids die ons met veel vaardigheid en deskundigheid begeleidde en onze samenhorigheid nog verhoogde met zijn - intussen bij ons beroemd - muzikaal intermezzo.
Een onvergetelijke vakantie!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio