Eindeseizoensctiviteit seniores VCT Terkoest

Print
Eindeseizoensctiviteit seniores VCT Terkoest

Eindeseizoensctiviteit seniores VCT Terkoest

Terkoest

Alken -

Na de jeugdspelers, die op zaterdag 1 juni hun seizoen afsloten met een geweldige J-day was het nu de beurt voor de seniors.

Donderdag 6 juni om 20.00 uur stond de bus van Valère, (Alk reizen) iedereen op te wachten aan de ingang van de club.

De bestemming was de brouwerij van Wilderen. De sponsors René, Guy, Valère en Eric hadden deze belofte gemaakt aan de spelersgroep en natuurlijk maakt belofte schuld. Bij aanvang van het seizoen op 24 augustus werd er ook afgetrapt met het nat van dezelfde brouwerij tijdens de wilde nacht van de seniors.

Doordat er niet minder dan 18 ploegen in onze reeks stonden is het een lang seizoen geworden met vele ups en downs. VCT Terkoest had dit seizoen de jongste ploeg op het scheidsrechtersblad staan van heel de reeks. Op zeker ogenblik was de gemiddelde leeftijd net geen 20 jaar. Vele jeugdspelers hadden onverwacht hun opwachting kunnen maken bij de grotere jongens. Trainer Claesen heeft in sommige wedstrijden zelfs een ploeg laten starten met niet minder dan 3 spelers van 16 in de basisploeg. Eigen jeugd dient een kans te krijgen in het 1ste elftal is de filosofie van de club aldus voorzitter Eric Renaerts.

Dat de youngsters nu nog wat kracht en ervaring te kort komen dient op termijn te worden bekeken. Daarvoor wordt er naar het volgende seizoen toe ook voor gezorgd dat er wat ervaring bij komt in deze groep, en werden er enkele geroutineerde spelers uit de omgeving bijgehaald, aldus Kristof Houbrechts die de hand had in de meeste transfers en deze dan ook heeft kunnen afronden. De jongere spelers moeten de kans krijgen om te rijpen en ervaring op te doen. VCT Terkoest wil op termijn ook een ploeg worden met zoveel mogelijk jeugdspelers uit Alken en directe omgeving. Hiervoor werd ook de Jeugdraad bij VCT Terkoest opgericht met Piet Wijgaerts als voorzitter die samen met Koen en Herbert de jeugd promoten in Terkoest.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio