Lisa en Sigrid in Zuid-Afrika

Print

Lisa en Sigrid in Zuid-Afrika

Eisden

Maasmechelen -

Vorig jaar vertrokken twee kersverse leerkrachten lager onderwijs naar Zuid-Afrika, Bela Bela voor 4,5 maand om hun uitgroeistage te voltooien. Met een mooie som sponsorgeld hebben Sigrid en Lisa vier nieuwe remediallokalen, een bijkeuken en een open klaslokaal kunnen bouwen en opknappen.

Daarnaast hebben ze de school meer kleur gegeven door allerhande muurschilderingen, al dan niet samen met de leerlingen, aan te brengen. Met de steun van Maasmechelen beschikt de school nu ook over een telefoon- en internetverbinding.
Maar hun avontuur zit er nog niet op. Ook dit jaar trekken ze voor bijna 3 maanden terug naar Zuid-Afrika om hun dagen te vullen met het geven van remedial Engels en wiskunde aan leerlingen met grote leerachterstanden. Verder staan ze ook in voor sociaal-emotionele begeleiding van de leerlingen en helpen ze de school met administratieve taken. Wanneer de schooldag erop zit, trekken ze verder naar een weeshuis en een naschoolse opvang in de township. Hier helpen ze de kinderen met hun huiswerk en voorzien ze tal van activiteiten om de kinderen actief en creatief te animeren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio