Provinciale Middenschool Hasselt behaalt fairtradelabel

Print
Provinciale Middenschool Hasselt behaalt fairtradelabel

Provinciale Middenschool Hasselt behaalt fairtradelabel

Hasselt-Centrum

Hasselt -

Het klimaat is van slag en Europa blijft economisch in woelige wateren. Welke wereld wacht onze jongeren? De leerlingen van de milieuraad op de Provinciale Middenschool wachtten het antwoord niet af en vonden het hoog tijd om zélf te handelen. Mevrouw An Trouwen, leerkracht, zorgde voor een enthousiaste ondersteuning en zette met de leerlingen afgelopen schooljaar tal van educatieve én plezante acties op.

Ook aandacht voor fair trade (eerlijke handel) mocht daarbij niet ontbreken. In oktober smeerden de leerlingen en leerkrachten bijvoorbeeld 's middags bokes met choco uit de Wereldwinkel. Dat n.a.v. de Week van de Fair Trade. Ook kwam er iemand van Oxfam-Wereldwinkel Hasselt spreken in de klas. Op de school wordt ook gekozen voor fruit van de lokale boer.

Als blijk van erkenning voor vele inspanningen ontving de school vrijdag 7 juni j.l. het bekende plexiplaatje van “Hasselt (h)Eerlijke Stad”. Maar er was ook een nationale erkenning. De school ontving, uit handen van Steven Schepers van de Wereldwinkel, het nationale label van 'fairtradeschool'.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio