Jeugdvrienden, ware vrienden

Print

Jeugdvrienden, ware vrienden

Waterschei Noord

Genk -

Kinderen van gastarbeiders komende uit verschillende regio’s van Italië zijn samen opgegroeid in de Tuinwijk Waterschei. Al snel ontstond tussen deze jongeren een hechte vriendschapsband.

Fruenguellotti Giancarlo (54) had het initiatief genomen om met de jeugdvrienden activiteiten en feestjes te organiseren.

Op jonge leeftijd toerden ze met hun toenmalige groepje met de moto’s Europa rond. Rond hun 20ste gingen ze om familiale reden een tijdje uit elkaar. Rond hun veertigste zochten ze elkaar weer op en Giancarlo bleef steeds de spilfiguur om de groep vorm te geven.

De jeugdvrienden vonden elkaar weer, Cannezaro Nucio versterkte de leiding en introduceerde voetbaltraining en lopen. Gouduzakis Pascalis is nu de bezieler en elke donderdag wordt in het sportcentrum een parcours van 3,2 km afgelegd.

Als uitbreiding is gekozen voor het zwemmen op dinsdagavond. Bij elke verjaardag wordt een feestje gegeven waarbij meer dan 20 vrienden samenkomen in een feestzaal.
Nu organiseren ze tripjes met de motor in de Benelux en Duitsland. Er is een kaartclubje dat wekelijks samenkomt. Om de twee jaar geven ze dan een barbecue voor alle leden, deze wordt door de jongens georganiseerd om hun vrouwen te verwennen.

Uitgenomen het plezier dat zij samen delen wordt ook samen gewerkt. Samen hebben ze een huis gebouwd, verschillende daken gelegd en tuinen volledig in orde gemaakt bij verschillende groepsleden. De motormechanieker van dienst is Toontje.
Samen genieten zij van het leven en komen geregeld bijeen bij een hapje en een drankje om te praten. De cultuur en de traditie houden zij nog in ere, zo wordt nog steeds eigen tomatensaus op traditionele wijze gemaakt.

Onlangs zijn ze bij elkaar gekomen voor Frenguellotti Tonino (Toontje 65), Frenguellotti Giancarlo (53), Pavone Silvano (51) en Degano Marino (51 ) die zaterdag 8 juni voor 15 dagen naar Amerika gaan om als motorrijders route 66 aan te doen. De nieuwsgierigheid, de natuur, het weer en de zin voor avontuur zijn hun drijfveer.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio