Mia Gielen leidt al 10 jaar het Boelvaarkoor

Print

Mia Gielen leidt al 10 jaar het Boelvaarkoor

Hasselt-Centrum

Hasselt -

Dit is geen loos gezegde. Het is de lijfspreuk van elk lid van het Gemengd Seniorenkoor van de Boelvaar, kortweg Boelvaarkoor.
Het Boelvaarkoor bestaat al decennia. Maar sinds 28 mei 2003 leidt Mia Gielen het koor, nu dus precies 10 jaar. Onze dirigente Mia Gielen heeft een prachtige stem en trad meermaals op als soliste.

Zij studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Luik. Onder haar bekwame leiding zingen we graag de liederen die zij voor ons uitkiest. Vorige week woensdag 29 mei was het de 118de keer dat het Boelvaarkoor optrad onder de gewaardeerde leiding van Mia Gielen. Mia werd daarom in de bloemen gezet samen met Netty Buys onze talentvolle pianiste.
Netty Buys is het oudste koorlid. Ondanks haar 93 jaar begeleidt zij het koor zeer voortreffelijk met haar kunstvol pianospel.

Ons Boelvaarkoor telt een dertigtal leden. Het jongste koorlid is 62 jaar, het oudste is 93 jaar. Enkele koorleden zingen meer dan 25 jaar in het koor. Zingen is dus gezond. Het doet u goed zowel fysiek als mentaal. Het is een weldadige inspanning voor longen, hart en hersenen, en het sociaal contact is zeker niet onbelangrijk. EIke maandag hebben wij repetitie. We zingen graag samen. Er hangt altijd een gezellige, vriendschappelijke sfeer.
ledereen mag komen meezingen. Altijd welkom!
Ons liederenrepertoire bestaat uit bekende oudere en minder oude liederen. Wij brengen zowel Nederlandstalige, Franse, Engelse, Duitse als Italiaanse liederen. Dit bevordert tegelijk taalkennis en taaluitspraak.
Het Gemengd Seniorenkoor van de Boelvaar treedt op bij feestelijkheden in de Boelvaar, bij jubilea, in rusthuis en bij andere vieringen, waardoor wij kleur brengen in het leven en zo anderen en onszelf gelukkig maken en vrolijk en bij gevolg ook gezonder. Wij zelf scheppen genoegen in elke repetitie en in de voorbereidingen van een optreden. Elk optreden bezorgt ons een heilzame inspanning en ontspanning en tegelijk zijn we ook fier dat wij dit kunnen en mogen meemaken. En het apres-optreden is ook niet te versmaden!
Ons volgende optrede heeft plaats op zondag 7 juli in het Tuin café / Het Stadsmus om 11uur.
(Tekst door Marie-Therese Dewelf)

(Tekst door Marie-Therese Dewelf)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio