Werken baan Stevensvennen en Werkplaatsen bijna afgerond

Print
Werken baan Stevensvennen en Werkplaatsen bijna afgerond

Werken baan Stevensvennen en Werkplaatsen bijna afgerond

Lommel

Lommel -

Het einde van de werken aan de baan Stevensvennen – Werkplaatsen (N712) is in zicht. De weg tussen de rotonde aan tuincentrum Pelckmans en de provinciegrens is aan beide zijden maximaal voorzien van vrijliggende fietspaden, die van de weg gescheiden worden door middel van een groenzone.

“Aannemer VBG uit Herentals werkt momenteel de laatste stukken kantstroken af. Fietsers kunnen dit weekend al gebruik maken van de gloednieuwe voorzieningen,” aldus burgemeester Peter Vanvelthoven.

Schepen van openbare werken Geert Jansen is bijzonder tevreden met het resultaat: “De omgeving ziet er niet alleen mooier uit. De veiligheid van de fietsers er dankzij deze herinrichting enorm op vooruit gegaan. Er is ook aan gedacht aan snelheidsremmende maatregelen. Een versmald wegdek, middeneilanden en een gerichte aanplanting van bomen op de brug moeten ervoor zorgen dat automobilisten zich aan de maximum toegelaten snelheid houden.”

Bij de heraanleg is ook aan het milieu gedacht. “Op de plaatsen waar de riolering is vernieuwd, hebben we een maximale afkoppeling van het regenwater van de vuilwaterriolering gerealiseerd door infiltratie in de bermen,” aldus schepen Jansen.

De komende maand worden langs de weg nog nieuwe bushokjes geplaatst, met verhoogde opstapplaatsen voor ouderen en andersvaliden. En ook de spoorwegovergang ter hoogte van Werkplaatsen zal, in samenwerking met de NMBS, tussen woensdag 19 en maandag 24 juni vernieuwd worden. Tijdens deze werken is er voor plaatselijk verkeer tijdelijk een omleiding voorzien via de Dubbelrij, Waaltjes en de Zonnebaarsstraat.

Tot slot krijgt de baan, hopelijk nog net voor het bouwverlof, een volledig nieuwe asfaltlaag. “Om een kwalitatieve afwerking te garanderen zal de aannemer hiervoor over de volledige breedte van de weg 2 gelijklopende asfaltmachines inzetten”, zegt schepen Jansen. “Die dag zal de weg van ’s morgens tot ’s avonds afgesloten worden voor alle gemotoriseerd verkeer. We zullen de bewoners hier tijdig van op de hoogte brengen.” Als alles goed verloopt en de weersomstandigheden goed blijven, kan de weg midden juli 2013 in beide richtingen opnieuw opengesteld worden voor het verkeer.

De kostprijs van de herinrichting bedraagt 3,65 miljoen euro. De Vlaamse Overheid subsidieert de werken voor ongeveer 80%, de stad betaalt de overige 20%. De werken gingen in augustus 2012 van start. De resterende groenaanlegwerken zijn gepland voor dit najaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio