Go! De Boomgaard reist doorheen de tijd

Print

Go! De Boomgaard reist doorheen de tijd

Meeuwen

Meeuwen-Gruitrode -

Op zondag 2 juni organiseerde het schoolteam van Go! De Boomgaard uit Meeuwen hun jaarlijkse schoolfeest. Vrijdag zat de sfeer er al goed in bij het team. Iedereen hielp enthousiast mee om alles klaar te zetten voor het optreden ‘Go! De Boomgaard reist doorheen de tijd’.

Dit kadert in het jaarproject van de school “Reizen doorheen de tijd”.

Het schoolfeest begon met de opening van de tentoonstelling. Elke klas presenteerde op de tentoonstelling zijn resultaat van een jaar werken rond tijd. De zon was gelukkig ook van de partij en de tent zat goed vol. Ouders, grootouders, broers en zussen, vrienden en sympathisanten waren getuigen van de op hol geslagen teletijdmachine. Het instellen van de teletijdmachine liep niet van een leien dakje en daardoor ontstond er soms een misverstand. De kleuters beten de spits af. De peuters en kleuters van het 1ste kleuterklasje brachten het publiek in de sfeer van “Het Wilde Westen”.

Het 2de kleuterklasje entertainde het publiek in rock- and- roll stijl. De kleuters uit de 3de kleuterklas zaten in de Flower Power periode die het publiek zich nog zeer goed kon herinneren. Vervolgens lieten alle kleuters zien hoe goed ze kunnen zijn in het dansen van de Gangnam Style. Na de pauze begon de voorstelling van de lagere school. Het toekomstnummer van het 5de leerjaar was meteen een voltreffer. Hierna was het de beurt aan het eerste leerjaar. Zij vertolkten holbewoners. Het zesde leerjaar bracht een bezoek aan de Romeinen en de Egyptenaren. Dan was het de beurt aan het vierde leerjaar. Zij waren schoolkinderen uit de jaren twintig. Ook de “spelen” van vroeger werden uitgebeeld door de leerlingen van het vijfde leerjaar. Het tweede en het derde leerjaar brachten het publiek naar de middeleeuwen. Tenslotte werden ouders en kinderen uitgenodigd om van een middeleeuwse dans, uitgevoerd door het voltallige personeel, te genieten. Hiernaast konden de kinderen ook nog sjoelen, vissen, springen op verschillende springkastelen, enz. terwijl hun ouders, de opa's en oma's, familie of vrienden gezellig iets konden drinken, lekkere taart verorberen of aanschuiven aan de smakelijke friet- en kebabstand. Proficiat aan heel het Boomgaardteam - mooi gedaan - echt waar!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio