thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Snoezelen in BC Sint-Elisabeth

Afgelopen dinsdag mocht het zorgteam van semi 2 in het Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth haar nieuwe snoezelkamer inhuldigen d.m.v. een kleine receptie in het bijzijn van sponsors, collega’s en sympathisanten. Alle aanwezigen kregen de kans om zelf eens te ervaren wat snoezelen nu precies betekent.

kenneth emmers

Snoezelen is een activiteit die aangeboden wordt aan mensen met een, meestal ernstige of zeer ernstige, verstandelijke beperking of gevorderde dementie. De patiënt wordt gedurende kortere of langere tijd in een ruimte gelegd, waar gedempt licht, zachte muziek, geuren en meubilair dat een ontspannen houding toelaat, zoals een zitzak, een kalmerende invloed uitoefenen.

De snoezelkamer kwam er op initiatief en dankzij de inzet van stagiaire Carla Ulenaers die merkte dat er binnen de leefgroep behoefte was aan extra zinvolle activiteiten voor de zorggebruikers met een matige tot ernstige mentale handicap. Ze kreeg hierbij uiteraard de hulp van haar collega’s en vrienden. Financiële en materiële steun kwam er dankzij 51 Club De Dommel, JMB Matrassen en Kiwanis Noord-Oost. Zonder hen had het nooit zo’n mooi resultaat opgeleverd.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio