Keizerlijke Commanderie daagt fruitkoks uit

Print

Keizerlijke Commanderie daagt fruitkoks uit

Sint-Truiden

Sint-Truiden -

Voor de tweede maal organiseert de Keizerlijke Commanderie uit Sint-Truiden een wedstrijd om de beste fruitsoep van het jaar te vinden. “Het klinkt gek, maar van fruit kan je net zo goed soep maken als van groenten. Zo’n fruitsoep kan dan dienen als start van de maaltijd, als tussengerecht of als dessert”, zegt wedstrijdvoorzitter Clem Verheyden.

Wie een origineel fruitsoeprecept in mekaar kan steken, mag meedoen aan de wedstrijd. Je recept moet wel voor 24 juni op het adres van de voorzitter arriveren. Wie meer erover wil weten kan terecht op de website van de Commanderie: www.keizerlijke-commanderie.be
Ondertussen schieten ook de deelnemers van de wedstrijd voor de beste fruittob in gang. Een fruittob is een alcoholische drank gemaakt van laagsgewijs gestapeld fruit en inlandse jenever in een kruik of glazen pot. Door verschillende fruitsoorten na mekaar te gebruiken en telkens te overgieten met jenever, krijg je tegen november een heerlijke drank. De Keizerlijke Commanderie gaat dan ook op zoek naar wie de lekkerste fruittob gemaakt heeft. Maar als je in november wil winnen, moet je nu al starten met je fruittob. Ook hierover vind je alle mogelijke informatie op de website.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio