Druk weekend voor Tigers Pupillen

Print
Druk weekend voor Tigers Pupillen

Druk weekend voor Tigers Pupillen

Zonhoven

Zonhoven -

De baseballertjes uit Zonhoven hadden dit weekend een vrij druk programma. Zaterdag stond niet alleen de wedstrijd tussen Red en Blue op het programma, er diende ook nog eens door Bleu in Beek tegen de Cheetahs gespeeld te worden.

Om 9h00 startten beide pupillenteams tegen elkaar voor een strijd om de titel van beste Sunville Tigers pupillen-team.

Bij Red startte Luca Pignatelli met pitchen. Hij had zijn handen vol aan de batters van Blue. Met name Colin Ceysen wist met een mooie hit op base te komen. De tripple van Robin Francken bracht Colin binnen. Robin zelf kon iets later scoren op een dubbel van Mika Rosiers. Blue zette Red meteen onder druk door deze twee runs te scoren. De ervaren Red spelers lieten zich echter niet van de wijs brengen en gooide de deur op slot. De score van Bleu werd zo beperkt tot 2 runs. Bij Bleu werd de Ace, Arne Stalmans op de heuvel geplaatst. Arne was duidelijk in topvorm en zorgde met 3 strike outs voor een zeer korte inning. In de tweede inning scoorde Bleu opnieuw een run. Dit dankzij hits van Siem Houben en Jarne Michiels. Met een hit van Joppe Dilorenzo en een hit by pitch op Ferre Vanhees, kon Red iets terugdoen tegen Arne Stalmans. Na twee innings stond het 2 – 3 in het voordeel voor Bleu. Joppe Dilorenzo nam over van Luca Pignatelli, en hoe. Enkel Arne geraakte op base, maar hij kon niet scoren. Drie strike outs zorgde voor een korte inning voor Bleu. In de gelijkmakende derde inning wist Red, op de knappe pitching van Mika Rosiers, nog een derde en gelijkmakende run te scoren. De aanzet hiervoor was een dubbel van Pepijn Hendrickx. De topper tussen de Tigers pupillenteams eindigde dan ook op een gelijkspel.

Na een goed uur spelen, reisde Bleu naar Beek om daar een wedstrijd te spelen tegen de Cheetahs. In Beek werd er in het begin heel knap gebaseballd langs beide kanten. Na twee innings stond er nog steeds een nul – nul score op het bord. Robin Francken had zijn team, met knappe pitching, in de wedstrijd gehouden. Geen enkele Cheetah geraakte in die twee innings op base. Maar ook de Tigers konden niet scoren. Pas in de derde inning werd er een eerste keer gescoord.Dit door de Tigers. Een hit en knap baserunning zorgde er voor dag Arne Stalmans een eerste run kon scoren. Robin Francken werd ondertussen door zus Lara vervangen op de pitchersplaat. Ook Lara pitchte twee knappe innings en stond geen enkele run toe. Team Bleu wist in de vierde inning nog twee runs te scoren. Mooie hits van Siem Houben en Amber Hendriks zorgde voor de runs. Na vier innings goed weerwerk, kraakte de Cheetahs. Arne Stalmans en Mika Rosiers sloegen elk een enorme dreun. Ook Martijn Raymakers en opnieuw Amber Hendriks, wisten nog mooie hits te slaan. De Tigers van Bleu dreven de score zo op tot 9 runs. Siem Houben kreeg nog de opdracht Beek in deze vijfde en laatste inning kort te houden. Siem pitchte knap en stond slechts 1 run toe.

Red staat momenteel op de eerste plaats. Bleu op een gedeelde tweede plaats. Op zaterdag 8 juni, om 11h00, spelen beide teams een thuiswedstrijd. Red ontvangt de Cheetahs en Bleu krijgt op de basvelden de Condors op bezoek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio