Patro Eisden

Agelopen zaterdag gaf het Uitvoerend Comité van de KBVB te kennen dat Patro Eisden onder voorbehoud volgend seizoen in 3de klasse mag starten.

Mario Bussolotto - Maasmechelen

De Liga van 3de klasse is het hier niet mee eens omdat ze van mening is dat Patro volgend seizoen in 4de klasse moet uitkomen omwille van het eindigen op een degradatieplaats.

Aan één kant heb ik begrip voor hun opmerking, maar aan de andere kant ben ik wel van mening dat Patro in 3de hoort te starten. Zonder de vereffening was Patro mijns inziens sportief immers nooit op een degradatieplaats terechtgekomen en daar ben ik zeker van. In bevordering starten zou voor Patro in het algemeen, maar vooral voor haar trouwe supporters een waar debacle zijn, vermits deze ploeg sportief gezien in feite in 2de klasse thuishoort en niet meer en minder. Beseft de Liga van 3de klasse wel dat wij sinds de vereffening op 21 maart nog altijd niet weten in welke reeks Patro volgend seizoen uitkomt! Prettig is anders!

Het is te hopen dat de KBVB hun gezond verstand laat zegevieren, maar dat ze tegelijkertijd naar de toekomst ook lessen trekt uit wat zich nu afspeelt! Dan kunnen ergernissen en frustraties als deze vermeden worden!

Meer over Maaseik