Studenten fysica (LER BASO) bezoeken CERN

Print

Studenten fysica (LER BASO) bezoeken CERN

Diepenbeek

Diepenbeek -

De studenten fysica van de KHLim lerarenopleiding BaSO hebben in mei 2013 een bezoek gebracht aan CERN (een Europese organisatie die fundamenteel onderzoek doet naar elementaire deeltjes.) Ze gingen op ontdekkingsreis naar de diepste geheimen van het heelal.

Omdat de metingen in de Large Hadron Collider LHC nu even stilliggen, was het mogelijk om detectoren onder de grond te bezoeken. Naast onze studenten hebben een aantal Vlaamse leerkrachten secundair onderwijs eveneens aan deze unieke nascholing deelgenomen.

Onze studenten werden ontvangen door onze landgenoot Prof. Walter Van Doninck, vice-president van het CERN Council, die hen de kans bood om de indrukwekkende detector van het CMS experiment van de LHC, 100m onder de grond, te bezoeken. Het bezoek werd georganiseerd en begeleid door de docenten fysica Renaat Frans, Laura Tamassia en docent techniek Ivo Jansen. Een en ander werd ook mogelijk gemaakt door de enthousiaste patronage van Prof. Antoine Van Proeyen van het departement Natuurkunde en Sterrenkunde van de KU Leuven.

Bekijk het volledige verslag via de bijgevoegde link.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio