Supernanny

Ik zou even willen reageren op jullie artikel over de "supernanny" en de kritiek van de heer Peter Adriaanssens.

P.S.

Jaren geleden zochten we tevergeefs om professionele hulp voor ons dochtertje, en telkens er op tv een debat was over kinderen met gedragsproblemen werd Peter Adriaanssens opgevoerd als de man met de wijsheid te koop, nu zelfs zie ik hem nog steeds te pas en te onpas op het scherm verschijnen om "zijn"mening te verkondigen. Hij was toen voor ons de zogenaamde laatste strohalm. Het had al enorm veel moeite gekost om een afspraak te regelen voor een gesprek samen met onze dochtertje, zij was door pesterijen in school onder zo een stress komen staan dat zich dat uitte in het ongecontroleerd uittrekken van haar hoofdharen, wat het voor haar nog erger maakte, omdat zij nu omwille van haar uiterlijk nog meer gepest werd.

Die bewuste vrijdagavond toen onze afspraak met hem doorging zal ik mijn hele leven nooit vergeten want dat werd voor ons als ouders de ontgoocheling van ons leven.

Bij het binnenkomen werd ons al duidelijk gemaakt dat hij juist een 1/2 uur tijd voor ons had, en dit op zo een arrogante manier, tijdens het gesprek viel het mij op dat hij gedurig aan naar zijn horloge keek en ik ben het beginnen te tellen en kwam uit op het mooie getal van 25 maal, na juist een 1/2 uur, ik was aan het woord, werd ik onderbroken met de mededeling dat het voorbij was en ik mocht zelfs mijn zin niet afmaken.

Wanneer hij op tv verschijnt, predikt hij steeds dat er geduld moet zijn met kinderen, geduld die hij ons kind nooit heeft gegeven en zelfs de belofte om de beoordeling van een test van ons dochtertje via onze huisarts te laten weten hebben we nooit gekregen ook niet na aandringen van onze arts.

Ons dochtertje wou nadien geen enkele hulp meer aanvaarden, en net toen zij haar probleem een beetje onder controle had, is zij ons ontvallen.