Elektriciens parkeren E-car in sporthal Munsterbilzen

Print
Elektriciens parkeren E-car in sporthal Munsterbilzen

Elektriciens parkeren E-car in sporthal Munsterbilzen

Munsterbilzen

Bilzen -

De leerlingen van de afdeling elektriciteit van de Provinciale Secundaire School Bilzen zetten hun beste beentje voor. Zij willen aantonen dat elektriciteit studeren niet alleen erg toekomstgericht is maar bovendien ook erg leuk! Binnenkort is hun niet alledaags project de E-car een feit.

Het aantal 12-jarigen dat kiest voor een technische opleiding is in vrije val in West-Europa. De afdeling elektriciteit van de Provinciale Secundaire School Bilzen wil deze evolutie voor zijn en pakt uit met een wel erg prestigieus project. Een oude VW Golf en een oud campingkarretje werden aangeschaft en snode plannen werden gesmeed.
De auto werd uitgeblutst, opnieuw gespoten en de motor werd verwijderd. De aanhangwagen kreeg een likje verf en de verlichting werd vernieuwd. De leerlingen van de tweede graad willen alle elektrische verbruikers van de wagen ( lampen, pompjes en elektrische motoren) draadloos aansturen. De Golf wordt gefinetuned of zoals de leerlingen het noemen: “ gepimpt” met led verlichting, sirenes en andere “toeters en bellen.” De auto als demonstratiemodel van hun kennis en kunnen als het ware.
De derde graad wil zich ook niet onbetuigd laten en voorziet de aanhangwagen van zonnepanelen voor “groene” elektriciteit. Het programmeren van PLC- s voor de led-verlichting nemen deze gasten ook voor hun rekening zodat licht en muziek één geheel gaan vormen.

De elektriekers willen het achterste van hun tong nog niet laten zien. Op zondag 2 juni willen zij uitpakken met hun E-car op de jaarlijkse opendeurdag! De wagen staat dan in de sporthal van Munsterbilzen. Een elektrische wagen gezien door de bril van jonge elektriciens! Zeker komen kijken!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio