Italiaanse avond bij CVO13

Print

Italiaanse avond bij CVO13

Sint-Truiden

Sint-Truiden -

CVO 13 organiseerde voor de tweede keer een Italiaanse avond in Sint-Truiden. Hieraan namen alle cursisten Italiaans deel en ook tien native speakers, onder andere de voorzitter en enkele leden van de Circolo Italiano Sud limburgo te ALKEN . Ook Tino en Rosalba La Mela, rasechte Sicilianen die nu in Limburg wonen, waren van de partij.

Dit jaar hadden we ook de cursisten van de conversatieklas in Lanaken uitgenodigd.

Na een verwelkoming door de docente, Ina Buekers, presenteerden twee cursisten uit het derde jaar een quiz die ze zelf hadden opgesteld. Daarna was het tijd voor pauze met een glaasje Italiaanse wijn en typische Italiaanse hapjes, klaargemaakt door de cursisten.

Het hoogtepunt van de avond was het praatcafé: cursisten uit verschillende richtgraden vormden samen met een native speaker een praatgroepje en babbelden in hun beste Italiaans over ditjes en datjes. Ze waren enthousiast dat ze hun Italiaanse lessen en kennis nu ook in de praktijk konden omzetten en bovendien hun passie voor Italië konden delen met alle aanwezigen.

Ook de native speakers vonden dit een uitstekend initiatief. Een Italiaanse gastspreker vertelde daarna wat de Italiaanse gemeenschap in Limburg te bieden heeft. Als afsluiting van de leerrijke Italiaanse avond zong iedereen samen het Italiaanse volkslied.

Conclusie: deze Italiaanse avond was een groot succes en wordt vervolgd!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio