Basisscholen worden peter van Klotbroek

Print
Basisscholen worden peter van Klotbroek

Basisscholen worden peter van Klotbroek

Genk

Genk -

Via het project Educatief Natuurbeheer maken de leerlingen van basisscholen, tijdens 3 stappen kennis met de natuur in hun buurt. Eerst krijgen ze hierover een inleidende les of spelen ze het Natuurbeheerspel. Daarna steken ze zelf de handen uit de mouwen tijdens het doemoment en maken zodoende kennis met het beheer van het natuurgebied .

Voor de leerlingen van de Vrije Basisschool Boxbergheide en Basisschool GO! het Kompas is dit het Klotbroek, een gebied van Stad Genk dat door Natuurpunt beheerd wordt. Zij hebben met rieken, rakels en draagberries hooi afgevoerd om zo een open en bloemenrijk landschap te behouden. Of ze ook slagen in hun opzet kunnen ze met eigen ogen zien tijdens de Natuurontdekkingstocht. Deze vindt plaats in de lente wanneer de natuur op zijn mooist is. Samen met een ervaren natuurgids trekken ze er op uit en voeren ze allerlei leuke natuuronderzoekjes uit.
Aangezien deze scholen reeds 10 jaar deelnemen aan het project, heeft Natuurpunt hen voorgesteld om peter te worden over het Klotbroek. De scholen engageren zich hiermee om:
- het natuurgebied mee te helpen beschermen;
- het natuurverhaal naar buiten te brengen en te communiceren over hun beheerwerken;
- het project ‘Educatief Natuurbeheer’ via website en schoolkrantje te verspreiden;
- lid te zijn van Natuurpunt.
De scholen krijgen een plakkaat dat ze op de schoolmuur kunnen bevestigen. Als kers op de taart werd ook het eerste infobord onthuld dat aan het Klotbroek geplaatst zal worden. Op dit infobord staat het peterschap van beide scholen vermeld.
Wie de aan het werk wil zien kijkt op www.genktv.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio