Geslaagde KVLV-uitstap naar Herkenrode

Print

Geslaagde KVLV-uitstap naar Herkenrode

Godsheide

Hasselt -

Op vrijdag 24 mei stond onze jaarlijkse daguitstap op het programma. Na onze geslaagde uitstappen naar Brugge(2011) en Luik(2012), zochten we het dit jaar dichter bij huis. We bezochten de Abdijsite van Herkenrode en de verschillende aspecten van dit belangrijke religieus-historisch erfgoed.

In functie van de weersomstandigheden werd de volgorde van het programma gewijzigd en begonnen we met een rondleiding in de inspiratie- en kruidentuin, die er op dit moment van het jaar op zijn mooist uitziet. We kregen hierbij zeer boeiende uitleg van herboriste Cindy. Jammer dat we niet alles gaan onthouden!
We leerden dat hoewel een aantal kruiden zeer heilzaam kunnen zijn, je toch zeker nooit mag overdrijven en dat sommige kruiden zelfs zéér giftig kunnen zijn. Met een paar blaadjes salie in warme melk zouden we slapen als een ganse bos rozen. Een oud spreekwoord zegt: wie in de meimaand salie eet, krijgt levensjaren bij de vleet! Alleen dan weer niet voor vrouwen die in blijde verwachting zijn. Je moet het maar allemaal weten zeg!
Ondanks het aangename zonnetje, was het ‘s middags toch te fris voor een picnic in de tuin. Maar in de gezellige ontvangstruimte van het Belevingscentrum smaakte het even goed!
In de namiddag bezochten wij het Belevingscentrum van de abdij, ieder op eigen tempo aan de hand van een audiogids. We maakten kennis met de rijke geschiedenis van deze eerste vrouwenabdij van de lage landen en het leven van haar bewoonsters.
Na dit bezoek stond Lieve Pollet ons op te wachten aan het klooster waar momenteel de zusters van het Heilig Graf verblijven. Zij was in voorgaande jaren ook al onze gids. Haar uitleg over de geschiedenis en levensvisie van deze orde was weeral zeer interessant.
Tenslotte werd de uitstap afgesloten met een etentje in een brasserie in de buurt en waren we tot tevredenheid van onze huisgenoten op een deftig uur terug thuis!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio