1200 jeugdspelers op jeugdtornooi Sporting Hasselt

Print

1200 jeugdspelers op jeugdtornooi Sporting Hasselt

Hasselt-Centrum

Hasselt -

Van vrijdag 17 tot maandag 20 mei 2013 organiseerde de jeugdwerking van Sporting Hasselt haar jaarlijks jeugdtornooi in het Stedelijke Sportstadion aan de Oude Kuringerbaan. Met 115 ingeschreven ploegen was dit jeugdtornooi al op voorhand geslaagd… Alle ploegen tekenden present en hierdoor kon het volledige programma worden afgewerkt.

Nadat de echte eerste tornooidag voor de U17 scholieren op vrijdag 17 mei letterlijk en figuurlijk in het water viel... waren de weergoden ons zaterdag 18 mei wel beter gezind. Liefst 34 ploegen passeerden de tornooirevue voor de leeftijdsgroepen U10, U11, U14 en U15. Zowel Belgische als Nederlandse ploegen tekenden voor aanwezig. Met Lommel United, STVV, KVK Wellen, en Sporting Hasselt kregen we al mooie winnaars voor de eerste tornooidag... Vooral het U14-tornooi was één en al spanning met uiteindelijk een penaltyreeks die beslissend was voor winst en verlies. Uiteindelijk wist onze U14 kampioen de beker in eigen huis te houden!

Zondag 19 mei waren de miniemen aan de slag. Samen met de einderondewedstijd van onze eerste ploeg tegen UR Namen (aanvang: 16u) zorgden 20 ploegen voor een aangenaam en vooral sportief hoogstaand tornooi bij de miniemen U12 en U13. Na de eindrondewedstrijd vanaf 18u15 volgde dan de U16-ploegen die een TOP 6 avondtornooi speelden! De winnaars zoals Verbroedering Geel-Meerhout, Lommel en STVV geven aan dat dit provinciaal en nationaal tornooi toch wel een meer dan behoorlijk niveau kende.

Op Pinkstermaandag 20 mei waren de allerkleinsten aan de slag met 22 debutantjesploegen en 22 duiveltjesploegen. Super was natuurlijk dat deze wedstrijden zich afspeelden op het A-veld, hetgeen duidelijk indruk maakte op spelertjes en aanhang. Met microbegeleiding, sfeermuziek tussendoor, supporters in de zittribune of dichtbij de terreinen in de staantribune.... echt een tornooisfeer van weleer! Zelfs het regenweder kon niemand deren... Bij U6, U7 en U8 was het klassement niet belangrijk maar vooral spelplezier en de matchkes! Bij de U9 noteerden we een overtuigende finale-overwinning van Lommel United...

De vele vrijwilligers hielpen dit jeugdtornooi slagen, maar zeker ook de spelers en ploegbegeleiding zorgden voor een sportieve en waar nodig spannende voetbalsfeer, de scheidsrechters (ook de jeugdspelers van Sporting die matchen begeleid hebben) geleiden de wedstrijden in goede banen ...

Met 110 ploegen en circa 1200 spelers wederom een zeer geslaagd event


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio