Jeugdwerking Sporting Hasselt behaalt viersterrenlabel

Print

Jeugdwerking Sporting Hasselt behaalt viersterrenlabel

Hasselt-Centrum

Hasselt -

Niet alleen de eerste ploeg van Sporting Hasselt schittert, ook de jeugdwerking blijft verbazen. Het seizoen 2012-2013 was aangekondigd als een overgangsseizoen gezien de verhuis van de jeugdcampus in Kermt naar het Stedelijke Sportstadion aan de Oude Kuringerbaan.

En tijdens dit overgangsjaar kwam dan de boodschap dat er drie jaar na de eerste doorlichting (met een 3 sterrenlabel als resultaat) toch einde 2012 een nieuwe doorlichting diende te volgen.

Pogingen om deze doorlichting te verdagen gezien de jeugdwerking zich nog volop aan het aanpassen was aan de nieuwe werkomstandigheden, konden niet baten. Er werd dan ook op korte tijd vele zaken terug op punt gesteld wat betreft de inhoudelijke en sportieve werking, gelukkig kon er teruggevallen worden op het basisdossier in het kader van de labeling van de KBVB, waar de jeugdwerking van Sporting Hasselt ook reeds het hoogste A-label behaalde.
Tijdens de Footpass-happening “Foot Pass Award Nationaal” op woensdag 22 mei in Wemmel raakte dan het verrassende nieuws bekend dat de Sporting jeugdwerking het 4sterrenlabel haalde. Dit kwaliteitslabel is het hoogst te behalen label na de elitelabels die de profploegen uit eerste klasse toebedeeld krijgen. In Limburg hebben slechts Bocholt vv, die dit label in 2012 behaalde, en Sporting Hasselt dit 4sterrenlabel. Gedurende drie seizoenen kan de jeugdopleiding dit label dragen tot een volgende doorlichting.
Jeugdcoördinator Erik Conings: “Dit hoge kwaliteitslabel én de erkenning die hiervan uitgaat, overtuigt ons dat we met onze jeugdopleiding absoluut de ingeslagen weg verder moeten zetten. Dit is echter 'TEAM'-werk: de trainers, het jeugdbestuur, de afgevaardigden, de terreinverzorgers, het hoofdbestuur, de losse medewerkers,... iedereen heeft zijn steentje bijgedragen tot deze eervolle vermelding!!!”

Deze professionele doorlichting (oktober-december 2012) gebeurde op 4 manieren:
- het invullen van een uitgebreide vragenlijst, samen met het opsturen van allerhande bewijsmateriaal op papier of CD rom
- een grondige controle ter plaatse (duur: 5 uren)
- een onaangekondigd bezoek op trainingen
- een onaangekondigd bezoek op wedstrijden

Acht parameters werden onderzocht: beleid en strategie, organisatie, kernproduct, de voetbalopleiding, de ondersteuning, de interne marketing en HRM, externe relaties en rekrutering, accommodatie en materiaal, effectiviteit (met inbegrip van doorstroom)

Natuurlijk zijn er na zo een grondige doorlichting ook werkpunten die vooral met de accommodatie en sportieve verdieping te maken hebben en die de jeugdopleiding ism de hoofdwerking en de stad Hasselt geleidelijk aan wil wegwerken. Maar, eerst natuurlijk een feestje bouwen gezien de promotie én dit 4sterrenlabel!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio