Jubilerende zangvereniging Crescendo dik tevreden

Print

Jubilerende zangvereniging Crescendo dik tevreden

Rekem

Lanaken -

Afgelopen zaterdag 25 mei vierde het Gemengd zangkoor van Rekem, Crescendo, haar 50-jarig jubileum. Het Jubileumconcert vond plaats in de Parochiekerk St-Pieter in Rekem. De kerk zat afgeladen vol. "Er waren zeker 400 mensen aanwezig , in de kerk, koren inbegrepen", zei een zichtbaar verheugde Pastoor Vanherck.

Aan het concert namen meerdere bevriende koren deel. Het Koninklijk gemengd Koor Francis Chorum, Rekem onder leiding van dirigent Steven van Kempen, opende de avond met Tollite Hostias, en vervolgde met Wake up Africa, Waka Waka, Sing sing, sing om af te sluiten met een Medley uit de Musical, Joseph.
Als tweede verscheen ‘het Lentekoor ‘Rekem op het podium dat staat onder leiding van dirigente Gerardine Beckers. Zij was het, die het voormalige, vrouwenkoor omvormde tot een gemengd koor en met succes voor het nu 30 leden tellende koor. Na eerst, Alle mensen gezongen te hebben vervolgden ze met: Ik zal er zijn, Als ik Zwijg en als laatste klonk het lied, Dat nog duizend dagen komen.

Zonder pauze ging het concert verder met een optreden van ‘het Zutendaals Mannenkoor’, met Halleluija, Lied voor God de zoon, Every time i look at you, We zullen doorgaan, I feel the spirit en besluitend met, All night, all day. Het mannenkoor staat onder leiding van twee vrouwen, dirigente Kathleen Moors en aan de piano Eveline van Overloop.
Het ‘Koninklijk gemengd koor Jubilate’, uit Lanaken, onder leiding van Frederik Verhooghe, volgde de mannen van Zutendaal op en begon met 'Yesterday' en verder brachten ze: cantar, For the beauty of the eart, May it be, Sanomi, Om te eindigen met Nkosi Sikeleli.

De korenzang werd afgesloten met de bijdrage van de jubilerende vereniging Crescendo Rekem, dat sedert 2004 onder leiding staat van dirigente Catty Jansen-Damen. Zij brachten: Groot Halleluja, I will follow him uit de Sister Act, Memory en als laatste ‘Amigos para Siempre’, wat ook de titel was van het jubileumconcert.
Na het optreden van de koren kwam er nog een optreden van de Fanfare St Cecilia uit Rekem om het feestelijk concert af te sluiten. Zij brachten, Sinfonia uit de cantate 156 van Bach. Hierna was er zang van de solisten Ineke L’Hoëst en Snejana Abroskina die begeleid door de fanfare Pie Jesu uit de Reuiem van Webber en Barcarole uit Les Contes d’Hoffmann J. Offenbach zongen. de Fanfare muzikaal eindigde met, Adagio van T.Albinoni.
Hierna kwamen alle aanwezige koren terug op het podium om in samenzang met de aanwezigen 'het Maaslandslied' te zingen.
Het applaus dat staande gegeven werd, was een teken, voor de concerterende vrouwen en mannen, dat het in de smaak gevallen was bij de aanwezigen.
Na het concert ging het richting OC ’t Hangveld’, waar men bij pot en pint nog een hele tijd bleef hangen en navertellen over de ‘goede oude tijd’.
Bij Crescendo kijkt men tevreden terug op een geslaagde avond met een juist gekozen titel, ‘ Vrienden voor het leven oftewel, Amigos Para Siempre’, waarbij een kus van oud voorzitter Jos Wahlen ,voor zijn dochter voorzitster Hilde Roumans-Wahlen, als bezegeling van een geslaagde muziekavond zeker op zijn plaats was.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio